eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Gondatlanul eljáró román rendőrök ellen vizsgálódnak egy kábítószeres ügyben

A közúti ellenőrzésnél drogot találtak egy férfi autójában Vama Veche üdülőfalu közelében, de az őrsön csak alkoholtesztet végeztek rajta. A fiatalember balesetet okozott, amelyben ketten életüket vesztették.

Egy rendőrtiszt és két rendőr ellen vizsgálódnak, miután kiderült, hogy néhány órával a baleset előtt leállították a forgalomban a kaotikusan közlekedő 19 éves sofőrt, de csak igazoltatták, nem végeztek nála drogtesztet – közölte Adrian Gluga, Konstanca megye rendőrfőkapitánya.

A hatóságok lakossági bejelentésre szálltak ki, miután valaki jelezte az 112-es sürgősségi hívószámon, hogy egy fiatal férfi balesetveszélyesen közlekedik.

A közúti ellenőrzés alatt a rendőrök kábítószert találtak a férfi autójában, és bekísérték a rendőrőrsre, de csupán alkoholtesztet végeztek rajta. A fegyelmi eljárás ennek okát vizsgálja.

A kábítószer hatása alatt álló fiatalember szombaton hajnalban fiatalok egy csoportjába hajtott gépkocsijával a népszerű tengerparti üdülőhely, Vama Veche közelében.

A balesetben egy 20 éves lány és egy 21 éves fiatalember halt meg, míg egy 18 éves és két 20 éves fiatal megsérült.

A sofőr elmenekült a helyszínről, de néhány órán belül elfogták. Szervezetében kokaint, amfetamint és metamfetamint is kimutattak. Gondatlanságból elkövetett emberölés, testi sértés és a baleset helyszínének elhagyása miatt indult eljárás ellene, vasárnap előzetes letartóztatásba helyezték.

A román sajtó beszámolói szerint

a fiatalember drogfüggő, többször volt már elvonókúrán és csak májusban szerezte meg járművezetői engedélyét.

Romániában az elmúlt években vált általánossá, hogy az alkohol mellett kábítószerre is tesztelik a gépkocsivezetőket, mivel egyre gyakoribbak a drog hatása alatt okozott közúti balesetek.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×