eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
An aggressive and violent man on his way through a partially transparent glass door (entering a dark room).
Nyitókép: Getty Images/ gaiamoments

Fojtogattak egy nőt Budapesten, de a portugál támadót elengedték a rendőrök

Az eset a XIII. kerületben történt. Egy 40 év körüli portugál férfi bántalamazott egy fiatal nőt, a szomszédok léptek közbe.

Vasárnap hajnalban rátámadtak egy 25 éves nőre Újlipótvárosban. Az elkövető egy külföldi férfi volt, aki saját lakása előtt kapta el a nőt, majd percekig fojtogatta, mire a szomszédoknak végül sikerült közbelépniük. A helyszínre érkező rendőrök igazoltatták a támadót, de nem sokkal később el is engedték arra hivatkozva, hogy hamarosan indul a repülőgépe – mesélte az áldozat az rtl.hu-nak.

Elmondása szerint éjjel 3 óra körül szállt le 4-es 6-os villamosról a Jászai Mari téren, majd a Vígszínház mögötti utcák egyikén tartott otthona felé. Az áldozat már a hazaúton gyanította, hogy valaki követi, ami miatt többször is hátranézett, de nem látott senkit. Mint kiderült, helyes volt a megérzése.

Amikor otthonához ért, a lépcsőházban felkapcsolta a villanyt, majd utána rögtön megragadták hátulról. A támadó lefogta a fiatal lányt, majd percekig fojtogatni kezdte. Ezután jött a lakók segítsége.

A szomszédok elzavarták a tettest, majd hívták a rendőröket. Elfogták és ekkor a férfi arról beszélt a rendőröknek, hogy néhány órán belül indul a repülőgépe Ferihegyről, és az utolsó éjszakáját már nem akarta a szállásán kifizetni, ezért inkább az utcán aludt. Azt állította, hogy mire felébredt, eltűnt a táskája, és azt valaki ellopta – vagyis azért vette üldözőbe és támadt rá a lányra, mert tolvajnak hitte.

A járőrök, az áldozat elmondása alapján a központtal való egyeztetést követően szabadon engedték az elkövetőt, arra hivatkozva, hogy hamarosan indul a repülőgépe.

A BRFK Kommunikációs Osztálya az rtl.hu érdeklődésére közölte, "a külföldi férfival szemben személyi szabadságot korlátozó intézkedés feltételei nem álltak fent".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 16:40
×
×
×
×