eur:
393.75
usd:
365.14
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Europol,

Gigantikus fegyvercsempészbandát kapcsolt le az Europol magyar segítséggel

Számos európai országban tevékenykedő fegyvercsempész csoport 22 tagját állították elő, irgalmatlan sok fegyver került elő. 31 ország hatóságai fogtak össze.

Számos európai országban tevékenykedő fegyvercsempész csoport 22 tagját állították elő, a művelet során jelentős mennyiségű fegyvert, valamint lőszert és robbanóanyagot foglaltak le - tájékoztatott az Európai Unió hágai székhelyű rendőrségi együttműködési szervezete, az Europol hétfőn.

Az uniós szervezet jelentése szerint a román és a bolgár hatóságok által vezetett, február végén tartott művelet az illegális lőfegyver-kereskedelem felszámolását célozta.

A felszámolt szervezett bűnözői csoport tagjai éles lőszer kilövésére alkalmas fegyvereket, valamint az EU-ba korábban legálisan importált, vaktölténnyel működő riasztó- és jelzőfegyvereket vásároltak, vagy szereztek be más fegyverkereskedőktől. A riasztó- és jelzőfegyvereket éles lőszer kilövésére alkalmas kézifegyverekké alakították át.

A fegyvereket titkos csatornákon keresztül értékesítették az Európai Unió számos tagállamában és unión kívüli országokban egyaránt.

A közlemény szerint a művelet során

  • 129 lőfegyvert,
  • 1492 átalakítatlan és átalakított riasztó- és jelzőfegyvert,
  • 24 735 vaktöltényt és éles lőszert,
  • 6 kézigránátot,
  • 276 kilogramm dinamitot,
  • 299 detonátort és
  • több mint 21 kilogramm lőport foglaltak le.

A műveletben 31 európai ország hatóságai vettek részt, köztük magyarok is - tette hozzá közleményében az uniós szervezet.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×