eur:
392.32
usd:
366.08
bux:
66800.83
2024. április 26. péntek Ervin
Az LMBTQ-közösség (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer emberek) fesztiválja, a 23. Budapest Pride felvonulásának résztvevői a fővárosi Városligeti fasorban 2018. július 7-én.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Leszbikus párt fenyegetett a férfi, öt év börtönre ítélték

Egy budapesti villamoson a bicskájával a két nő felé szúró mozdulatokat tett.

Az ítélet szerint a férfi 2021 szeptemberében egy budapesti villamoson két nőt - vélt szexuális irányultságuk miatt - szidalmazni kezdett, és megölésükkel fenyegette őket. Egy bicskával többször is szúró mozdulatot tett feléjük.

A villamos vezetője rászólt a férfire, ám ő a vezetőt is kérdőre vonta, majd folytatta a két nő inzultálását, és kitartott amellett, hogy mindkettejüket megöli. A villamosvezető a végállomáson a férfit leszállította a járműről, míg a két nőt egy helyiségbe kísérte. A helyszínről előbb eltávozó, majd oda visszatérő férfit a rendőrök elfogták.

A férfit eredetileg felfegyverkezve elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntettével vádolta meg az ügyészség. A Pesti Központi Kerületi Bíróság álláspontja szerint a férfi bűncselekménye akár emberölés előkészülete is lehetett, ezért az ügyet a Fővárosi Törvényszékre tette át, amely azonban azt állapította meg, hogy a férfi a két nőt nem akarta megölni, őket nemi identitásuk, szexuális irányultságuk miatt fenyegette.

A törvényszék a férfit csütörtökön öt év börtönbüntetésre ítélte, és fenntartotta letartóztatását.

A hvg.hu azt írja a tárgyalásról, hogy az ügyészség képviselője megkérdezte a vádlottat, hogy akkor is a vádiratban szereplő módon reagált volna-e, ha heteroszexuális párt lát a villamoson. Erre K. I. arról kezdett beszélni, hogy néhány helyet kivéve Magyarország és a világ még nem tart ott, hogy azonos nemű párok nyilvánosan „ilyesmit” csináljanak. Hozzátette, nem egészséges, főleg a gyerekek számára nem, ha azonos nemű párokat látnak nyilvánosan. A vádlott megjegyezte, hogy

ő nagyon konzervatív családban nőtt fel, és élőben még nem látott ehhez hasonlót,

ezért is botránkozott meg ennyire.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×