eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Silhouette of a man opening a door to a interior dark room, possibly a bedroom. He is an unrecognisable figure standing in a doorway clenching his fist.
Nyitókép: Getty Images/ Robin Beckham

Még a bíróság épülete előtt sem tudta abbahagyni a nő zaklatását a férfi

Nem tudott belenyugodni a szakításba.

A vádirat szerint egy lajosmizsei férfi kapcsolata megromlott az élettársával italozása és a tettlegességig fajuló vitáik miatt. A férfi tavaly februárjában összetörte a lakásuk berendezési tárgyait, ezért a nő az házuk tetőterébe költözött két közös kiskorú gyermekükkel. A férfi azonban folyamatosan szemmel tartotta és követte a nőt, hangosan kiabált vele az utcán, sérelmezve a szakítást – írja a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

A zaklatások miatt a nő Tiszakécskére költözött, és távoltartást kezdeményezett a férfival szemben a bíróság előtt. A férfi az egyezséget még aznap megszegte, és különböző hívószámú készülékekről előbb telefonon, majd az nő új otthonánál megjelenve személyesen is háborgatni kezdte. Tavaly októberben letépte a nő kapujának lemezborítását, és az udvarba bemenve előbb a biztonsági kamerát, majd a klímaberendezést akarta leverni. A nő megpróbálta megakadályozni, de

a férfi a falhoz nyomta, a haját tépte és többször a lábába rúgott.

A nő ezután ismét a bírósághoz fordult. A kitűzött tárgyalás előtt a férfi a bíróság épülete előtt, majd a bejáratnál hangoskodott, trágár szavakkal illette a volt élettárást, ezért a biztonsági őrök nem engedték be az épületbe. Az utcán megvárta az épületből kijövő nőt és kísérőjét, akit a ruhájánál megragadott, belerúgott és megütötte, majd a közelben parkoló autójába többször belerúgott.

Mivel a férfi az elrendelt bűnügyi felügyelet alatt sem hagyta abba a nő telefonos zaklatását, a kecskeméti rendőrök őrizetbe vették. A jelenleg is letartóztatásban lévő férfit az ügyészség kapcsolati erőszak bűntettével, magánlaksértés, zaklatás, valamint garázdaság vétségével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság hoz döntést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×