eur:
394.05
usd:
365.66
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: ugyeszseg.hu/térkamera felvétel

Kisfiát védelmező apát késeltek meg Budapesten - videó

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy többszörösen büntetett 38 éves férfival szemben, aki 2021 áprilisában, a saját nevelt fiával való korábbi konfliktus miatt számoltatott el az utcán egy 10 éves kisfiút, ennek során kiabált, megütötte és leköpte a gyermeket, majd a kisfia védelmére kelt apát egy késsel megszurkálta.

A vádirat szerint a vádlott 2021. április 26-án a XVIII. kerületben, az utcán meglátta azt a 10 éves fisfiút, akivel a saját nevelt fiának korábban konfliktusa volt, ezért odalépett a fiúhoz azért, hogy ezt számonkérje tőle. A vádlott először kiabálni kezdett a gyermekkel, majd a karjánál fogva megrángatta, tenyérrel arcon ütötte és leköpte a kisfiút, valamint megfenyegette, hogy megszurkálja a családját.

A gyermek közelben tartózkodó édesapja, a bántalmazást észlelve azonnal a kisfia segítségére sietett, és a gyermeke védelmében, a vádlottat ököllel fejen ütötte, majd a további bántalmazás megakadályozása érdekében, hátulról átkarolta. A vádlott ekkor azonban elővett egy kést, és azzal kétszer megszúrta a gyermekét védelmező apát, aki a kést, illetve a szúrást észlelve, a gyermekével együtt futva hagyta ott a támadót. A vádlott még utánuk kiáltott, hogy megöli, és megszurkálja őket és a családjukat, majd ezután ő is távozott a helyszínről, az elkövetéshez használt kést pedig egy bokor alá rejtette.

A sértett a szúrások következtében életveszélyes mellkasi sérüléseket szenvedett.

A Fővárosi Főügyészség az 38 éves férfit, mint többszörös visszaesőt, életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, valamint védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza annak megállapításával, hogy a férfi a büntetésből feltételes szabadságra nem bocsátható. A vádlott korábban letartóztatásban volt, jelenleg bűnügyi felügyelet hatálya alatt áll.

Az ügyhöz kapcsolódó felvételen az látszik, ahogy a kisfia bántalmazást észlelő apa futni kezd a vádlott felé, és a gyermeke védelmében megüti a bántalmazót.

Az ügyészség az esetről egy videót is közzétett a honlapján - ide kattintva lehet megnézni.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×