eur:
393.99
usd:
369.72
bux:
65725.52
2024. április 23. kedd Béla
Taxik az erzsébetvárosi vigalmi negyedben a Kazinczy utcában 2018. február 18-ra virradó éjjel. Ezen a napon népszavazást tartanak arról, hogy a főváros VII. kerületében, az úgynevezett bulinegyedben található vendéglátóhelyek éjfél és reggel 6 óra között nyitva tarthassanak-e.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Döbbenetes mérleg: a budapesti bulinegyedre csaptak le a rendőrök

A rendőrök átfogó bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartottak péntek éjjel Budapest Belvárosában. 93 rendőr 24 gépkocsival akciózott.

A rendőrök március 24-én este 7-től március 25-én reggel 5 óráig munkálkodtak az éjszakában. Azt írják, hogy a fővárosi szórakozóhelyek és környékük ellenőrzésének a célja a garázda jellegű, erőszakos, vagyon elleni, és kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények megelőzése, valamint a másokra veszélyt jelentő közlekedők kiszűrése.

Az akció mérlege 607 igazoltatásból, 307 jármű ellenőrzéséből, és 248 szondázásból kilenc elfogás, tizenhárom előállítás, négy biztonsági intézkedés, hat szabálysértési feljelentés, harminckét helyszíni bírság, valamint négy közigazgatási bírság.

Az éjszaka során 35 taxiból 5-nél találtak szabálytalanságot, egyikőjük forgalmi engedélyét is elvettek.

A beszámolóban kiemelik azt az esetet, amikor egy férfi kamudroggal próbálkozott. A lényeg, hogy a férfi szerint "nem kábítószert árul, csupán majoránnát", amivel hetente 2-3 alkalommal egészíti ki a megélhetését.

Találtak nála még közel 5 gramm fehér port is, amelyről elárulta, hogy porcukorról van csupán szó. Csalás miatt kell felelnie.

Mivel a bulinegyedről van szó, ezért érdekes, hogy 13 esetben közterületi italozás, egy esetben pedig koldulás miatt bírságoltak.

Fotónk illusztráció.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×