eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: pixabay

Ötven ember átkozza egy gátlástalan nő nevét, mégis szabadlábon lehet

Elfogtak egy 30 éves vecsési nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy internetes csalásokkal legalább ötven embert átvert, köztük a saját nagyanyját is.

A rendőrök Kalocsáról kapták az első bejelentést arról, hogy az egyik internetes oldalon egy ezüst nyakláncot hirdetett valaki eladásra. A vásárló a vételárat elutalta, azonban az ékszer soha nem került a birtokába, mert az eladó elérhetetlenné vált. Arról már nem is beszélve, hogy a vevő a pénzt tévedésből kétszer küldte el a megadott számlaszámra.

Kiderült, hogy a csaló néhány hónap alatt 50 embert vert át: egy álprofilt létrehozva jellemzően nem létező ékszereket árult a reménybeli vevőknek, ám amint a vételárat átutalták az általa megadott számlaszámra, eltűnt.

A nyomozók mind az 50 embert meghallgatták és ezek alapján jutottak el egy 30 éves vecsési nőhöz, aki nem tagadta, hogy átverte az embereket.

Az asszony a saját nagyanyját is megkárosította, ugyanis a nagyszülő bankszámlájára küldték neki a kicsalt összegeket. Azért, hogy akadály nélkül hozzáférjen a pénzhez, a rokonának azt hazudta, hogy a számlát zárolták, ezért még a nyugdíját sem tudják folyósítani. Így néhány hónapig

a nagyanyja nyugdíját is felvette és elköltötte.

A rendőrök gyanúja szerint ezért a fiatalasszony az 50 rendbeli csalás mellett egy sikkasztást is elkövetett. Jelenleg szabadlábon védekezhet.

Fotónk illusztráció.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Háborús eszkaláció, egyelőre szóban

Háborús eszkaláció, egyelőre szóban

Mégis mi a csuda ütött Emmanuel Macronba? A francia államfő Ukrajnába csapatok küldését belengető mondatai után a fél világ, és egész Franciaország, ezt találgatta. Bármi is volt mögötte, Putyin elnök rögvest jelezte: Moszkva – a maga atomhatalom mivoltában – áll elébe. Mire Macron válasza sem késett: Párizs cseppet sem fél, neki is méretes atomarzenál áll a rendelkezésére. Diplomáciai körökben rég volt példa ennél kevésbé épületes, és főleg ennél veszélyesebb eszmecserére. Ami kérdések tömegét veti fel: mi motiválja Macront, ki miként reagál a nyugati szövetségben, mit szól az egészhez az Egyesült Államok? És leginkább: vajon immár tényleg közvetlen hadviselő féllé válhat-e a NATO?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×