eur:
394.41
usd:
370.61
bux:
65319.61
2024. április 22. hétfő Csilla, Noémi
Nyitókép: pixabay

Ötven ember átkozza egy gátlástalan nő nevét, mégis szabadlábon lehet

Elfogtak egy 30 éves vecsési nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy internetes csalásokkal legalább ötven embert átvert, köztük a saját nagyanyját is.

A rendőrök Kalocsáról kapták az első bejelentést arról, hogy az egyik internetes oldalon egy ezüst nyakláncot hirdetett valaki eladásra. A vásárló a vételárat elutalta, azonban az ékszer soha nem került a birtokába, mert az eladó elérhetetlenné vált. Arról már nem is beszélve, hogy a vevő a pénzt tévedésből kétszer küldte el a megadott számlaszámra.

Kiderült, hogy a csaló néhány hónap alatt 50 embert vert át: egy álprofilt létrehozva jellemzően nem létező ékszereket árult a reménybeli vevőknek, ám amint a vételárat átutalták az általa megadott számlaszámra, eltűnt.

A nyomozók mind az 50 embert meghallgatták és ezek alapján jutottak el egy 30 éves vecsési nőhöz, aki nem tagadta, hogy átverte az embereket.

Az asszony a saját nagyanyját is megkárosította, ugyanis a nagyszülő bankszámlájára küldték neki a kicsalt összegeket. Azért, hogy akadály nélkül hozzáférjen a pénzhez, a rokonának azt hazudta, hogy a számlát zárolták, ezért még a nyugdíját sem tudják folyósítani. Így néhány hónapig

a nagyanyja nyugdíját is felvette és elköltötte.

A rendőrök gyanúja szerint ezért a fiatalasszony az 50 rendbeli csalás mellett egy sikkasztást is elkövetett. Jelenleg szabadlábon védekezhet.

Fotónk illusztráció.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Tévúton a magyar gazdaságpolitika?

Tévúton a magyar gazdaságpolitika?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist hétfői adása. A műsor első részében arról volt szó, hogy nem viszi-e rossz irányba a kormány az országot, ha olyan gazdaságpolitikában hisz, amely a jelenlegi fejlettségi szintünkön nem hoz érdemi előrelépést. Erről Madár Istvánt, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzőjét kérdeztük. A második blokkban az Nvidia árfolyamesésének okait elemeztük Jónap Richárddal. A Concorde részvénypiaci stratégiája azt is elárulta, hogy van-e olyan sztori, amely a mesterséges intelligencia után megmozgathatja a befektetők fantáziáját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×