eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
a black yellow spotted fire salamander
Nyitókép: gui00878/Getty Images

Közel száz védett állatot próbáltak Ferihegyen át kicsempészni az országból

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai 93 védett foltos szalamandrát találtak a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A pénzügyőrök folyamatosan ellenőrzik a repülőtér áruforgalmában beérkező és induló csomagokat. Így bukkantak rá arra a Magyarországról Németországba induló szállítmányra is, amely a kísérő okmányok szerint játékot tartalmazott, de az ellenőrzésen, a röntgenkép alapján felmerült a gyanú, hogy abban állatok vannak.

A Fővárosi Állat- és Növénykert munkatársai megállapították, hogy a zsákok 93 élő, foltos szalamandrát rejtenek. A szakértő szerint az állatok védettek, külföldre szállításuk engedélyköteles. A szalamandrák természetvédelmi értéke több mint 4,6 millió forint.

A kétéltűeket a Fővárosi Állat-és Növénykert fogadta be – tájékoztatott az adóhatóság.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×