eur:
391.06
usd:
366.13
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Pixabay

Szívességből lelőtt két kutyát, nem kellett volna

Vádemelésnél tart az egyébként hivatásos vadász ügye.

Vádat emeltek egy hivatásos vadász ellen, aki tavasszal lelőtt két, az otthonából elkóborolt német juhászkutyát. Az egyik állat elpusztult, a másikat sikerült megmenteni - közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője.

Szanka Ferenc közölte, a vadászt és megbízóját minősített állatkínzás bűntettének kísérletével és rongálás vétségével vádolják.

Egy Szeged környéki településen élő nő tavaly április 27-én vette észre, hogy a tanyája mögötti, villanypásztorral körbekerített legelőn egy széttépett báránya fekszik. Körbekérdezve megtudta, hogy a környéken kóborol két németjuhász, amelyeket utóbb maga is látott. Mint később kiderült, az állatok elkóboroltak gazdájuktól, és ideiglenesen egy közeli tanya tulajdonosa fogadta be őket.

A nő felhívta hivatásos vadász ismerősét, azt kérve, hogy lője ki az állatokat.

A férfi terepjáróval körbejárta a környéket, a tanya tornácán fekvő kutyákat semleges területre hívta, majd golyóspuskával, egy-egy lövéssel leterítette mindkettőt. Az egyik azonnal elpusztult, míg a másik, súlyosan megsérült állatnak sikerült visszafutnia a tanyára. Az elpusztult kutyát a férfi dögkútba dobta.

Időközben a közösségi oldalakon megjelent felhívásra jelentkezett az állatok gazdája is, aki a megsebzett kutyát állatorvoshoz vitte, így sikerült megmenteni az életét.

A vádlottak a sértettnek az egyik fajtatiszta kutya elpusztításával 250 ezer, a másik megsebesítésével 102 ezer forint kárt okoztak - ismertette a szóvivő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 19:41
×
×
×
×