eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Close up on an adult black males hand holding a knife
Nyitókép: Martin Chavez/Getty Images

Minden ok nélkül késelt a nyílt utcán

A vád szerint a támadó minden előzmény nélkül, hátulról támadt rá késsel egy másik férfira, aki a barátnőjével sétált.

A vádirat szerint a sértett és barátnője 2020. május 5-én este a XIII. kerület, Katona József utcában a járdán sétált. Mögöttük haladt a vádlott, aki egy ideig szorosan követte őket, majd minden előzmény nélkül – ittasan, valamint gyógyszer hatása alatt – egy késsel megtámadta a férfit.

Ennek során a támadó a kezében tartott zsebkéssel a sértettet hátulról, felülről lefelé irányuló mozdulattal, lapocka tájékon szúrta. A támadást észlelve, a sértett védekezésképpen felemelte a karját, és a vádlott felé fordult, ekkor azonban a vádlott a támadást folytatva, még legalább kétszer a sértett felső teste irányába szúrt. A szúrások a védekező sértett karját érték.

Az elkövető ezután meglökte a sértettet, aki a földre esett, majd miután felállt a földről, támadója még egyszer megszúrta őt, a szúrás ebben az esetben a sértett hasát érte. A férfi a további támadás elkerülése érdekében a hátizsákját maga elé tartva hátrált, barátnőjével az utca túloldalára ment. A vádlott azonban követte őket, majd a kezében tartott késsel a folyamatosan hátráló sértett irányába hadonászó-kaszáló mozdulatokat tett, amelynek során a sértettet az arcán és a nyakán is megvágta.

A sértett és barátnője végül bemenekült egy XIII. kerület társasházba, az utcán tartózkodó szemtanúk pedig értesítették a rendőröket, akik a vádlottat elfogták – írja az ugyeszseg.hu, amely honlapján egy videót is megosztott a követésről és arról, amint a férfi felemeli az előtte haladók mögött a kezét.

A sértett a lapockáján, hasán, arcán, nyakán és karján számos szúrt-metszett sérülést szenvedett.

A támadás – annak eszközére, módjára, a támadott testtájékokra figyelemmel – alkalmas volt a bekövetkezettnél jóval súlyosabb, életveszélyes sérülés okozására is, annak elmaradása csak a sértett védekezésének és a véletlennek volt köszönhető.

A Fővárosi Főügyészség a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérletével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott. A vádlott jelenleg egy másik, korábbi ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztés büntetést tölt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×