eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pexels.com

Szülei állították meg a barátnőjére késsel rontó kamaszt

Letartóztatásban várja a bírósági döntés a szakmári tizenéves.

A 17 éves elkövetővel szemben azért indult büntetőeljárás, mert szilveszterkor, ittas állapotban, szóváltást követően, egy nagy méretű konyhakéssel több alkalommal próbálta felső testén megszúrni barátnőjét, melyet az egyik hozzátartozója akadályozott meg. Miután a vádlott kiszabadította magát, ismételten a sértettre támadt. Előbb a nyakát ragadta meg, majd többször, nagy erővel az oldalába rúgott a sértettnek. A terhelt támadásának édesanyja és annak élettársa vetett véget, akik értesítették a rendőrséget. A letartóztatásba került terhelt beismerte cselekménye elkövetését.

A vádemelést követően a törvényszék fenntartotta a vádlott letartóztatását, aki ez ellen fellebbezést jelentett be.

A másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla osztotta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványát, mely szerint az elkövetés idején fiatalkorú terhelt vonatkozásában a bűncselekmény különös tárgyi súlya, a várható büntetés hosszabb tartama és a bűnismétlés fokozott veszélye folytán az eljárás céljai csak a legsúlyosabb kényszerintézkedéssel, a letartóztatással biztosíthatók.

Az ítélőtábla döntése által a kényszerintézkedés tárgyában hozott elsőfokú végzés véglegessé vált – olvasható a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében.

A vádlott büntetőjogi felelősségének tisztázása vonatkozásában a Kecskeméti Törvényszék folytatja a bizonyítási eljárást.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×