eur:
394.93
usd:
365.24
bux:
70237.82
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal
Nyitókép: Pexels.com

Szülei állították meg a barátnőjére késsel rontó kamaszt

Letartóztatásban várja a bírósági döntés a szakmári tizenéves.

A 17 éves elkövetővel szemben azért indult büntetőeljárás, mert szilveszterkor, ittas állapotban, szóváltást követően, egy nagy méretű konyhakéssel több alkalommal próbálta felső testén megszúrni barátnőjét, melyet az egyik hozzátartozója akadályozott meg. Miután a vádlott kiszabadította magát, ismételten a sértettre támadt. Előbb a nyakát ragadta meg, majd többször, nagy erővel az oldalába rúgott a sértettnek. A terhelt támadásának édesanyja és annak élettársa vetett véget, akik értesítették a rendőrséget. A letartóztatásba került terhelt beismerte cselekménye elkövetését.

A vádemelést követően a törvényszék fenntartotta a vádlott letartóztatását, aki ez ellen fellebbezést jelentett be.

A másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla osztotta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványát, mely szerint az elkövetés idején fiatalkorú terhelt vonatkozásában a bűncselekmény különös tárgyi súlya, a várható büntetés hosszabb tartama és a bűnismétlés fokozott veszélye folytán az eljárás céljai csak a legsúlyosabb kényszerintézkedéssel, a letartóztatással biztosíthatók.

Az ítélőtábla döntése által a kényszerintézkedés tárgyában hozott elsőfokú végzés véglegessé vált – olvasható a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében.

A vádlott büntetőjogi felelősségének tisztázása vonatkozásában a Kecskeméti Törvényszék folytatja a bizonyítási eljárást.

Címlapról ajánljuk

A NATO nukleáris képességeiben is változás jön Jens Stoltenberg szerint

Magyarországi látogatása után szerda este már Brüsszelben tartott sajtótájékoztatót a NATO főtitkára, mielőtt a tagállamok védelmi miniszterei egyeztetésbe kezdenek a júliusi NATO-csúcsra. A jövőt vázolva kulcsfontosságú témákról ejtett szót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
Itt a várva várt kamatdöntés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Itt a várva várt kamatdöntés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően azonban Európában emelkedtek a tőzsdék. A délutáni amerikai inflációs adatok pozitív meglepetést okoztak: havi és éves alapon is kisebb volt a fogyasztói árak növekedésének üteme az Egyesült Államokban. Az inflációval azonban még nem ért véget a mai nap, ugyanis este 8-kor jött a Fed kamatdöntése, ahol a várakozásoknak megfelelően az amerikai jegybank nem változtatott az irányadó kamaton. A piacok a jegybankelnök Jerome Powell szavaira figyelnek: a ma délutáni inflációs adatok közlését követően a kamatdöntés tekintetében valamivel egyértelműbbé vált a kép, a szeptemberi kamatcsökkentés esélye megnőtt, a jegybankelnök azonban jelezte, hogy idén már csak egy kamatvágásra lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×