eur:
395.67
usd:
366.68
bux:
65714.75
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Police.hu

A jómadarak még a tűzoltóautóból is kiszedik az akkumulátort

Gyorsított eljárásban került bíróság elé az enyveskezű banda.

A vád szerint a vádlott és egyik bűntársa 2021. április 9-re virradóra a drótkerítés megbontásával bementek a szalkszentmártoni önkormányzat zárt udvarára. Az udvarban parkoló tűzoltó teherautó lakattal lezárt ajtaját feltörték, majd elloptak belőle kettő akkumulátort. Ezután elmentek az önkormányzat másik telephelyéhez, ahova a drótkerítést elhúzva hatoltak be. Innen egy munkagépből kettő és egy kisteherautóból egy akkumulátort loptak. Az összesen 170 ezer forint értékű akkumulátorokat tisztázatlan körülmények között 15 ezer forintért eladták, majd a pénzt elfelezték és elköltötték. Az önkormányzat kára nem térült meg.

A vádlott 2021. március végén egy másik bűntársával egy további lopást is elkövetett. Ekkor az éj leple alatt egy szalkszentmártoni ingatlanhoz mentek. A kerítésről kettő lécet lefeszítettek, majd a lyukon bebújtak. Innen rönkhasítógépet, fűrészeket és más gépeket loptak összesen 109 ezer forint értékben. A lopott dolgok egy részének lefoglalásával a kár közel fele megtérült, a sértett kérte a meg nem térült összeg megtérítését is.

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség a három büntetett előéletű férfit 2021. június 25-én állította bíróság elé, gyorsított eljárásban. A mindkét lopásban résztvevő vádlottnak két, míg bűntársainak egy rendbeli bűncselekmény miatt kell felelniük.

A Kunszentmiklósi Járásbíróság a vádlottakat a váddal egyezően bűnösnek mondta ki lopás bűntettében és a mindkét lopást elkövető vádlottat és egyik bűntársát 64 nap elzárásra és 240 óra közérdekű munkára ítélte. A vádlott másik bűntársával szemben a bíró 312 óra közérdekű munkát szabott ki. A bíróság kötelezte a vádlottakat a meg nem térült kár megfizetésére is. Két vádlott esetében az ítélet jogerős, a másik bűntárs védője enyhítésért fellebbezett – zárul a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleménye.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×