eur:
392.47
usd:
365.57
bux:
66127.6
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Milliókkal károsította meg diákjait a kaposvári tornatanár

Olyan fociedzésekért kért pénzt a diákok szüleitől, amelyek a labdarúgó-szövetség szervezésében teljesen ingyenesek voltak.

Ötvenrendbeli csalás miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség egy kaposvári iskola testnevelőtanára ellen, aki a szülőket megtévesztve hat esztendőn át nyerészkedett - közölte szerdán a Baranya Megyei Főügyészség vezetője.

Varga-Koritár György főügyész a közleményben azt írta, az egyik kaposvári általános iskola testnevelőtanára "a labdarúgó-szövetség által szervezett ingyenes utánpótlásprogramban való részvételért saját magának kért pénzt a szülőktől" 2014 és 2020 között.

A közlés szerint a labdarúgó-szövetség kifejezetten a köznevelési intézmények tanulói számára szervezett utánpótlásprogramot, amelynek keretében a szövetség minden évben együttműködési megállapodást kötött a kaposvári általános iskolával, ahol a vádlott dolgozott.

A megállapodás alapján az iskola vállalta, hogy sportcsoportonként heti kétszer egy órában biztosítja a gyerekek rendszeres, szakszerű foglalkozását.

A megbízási szerződés alapján a szövetség a feladatok ellátásához a sportvezetőknek minden évben tiszteletdíjat biztosított, ugyanakkor a tanulóknak semmiféle tagdíjat nem kellett fizetniük.

Az iskolában a sportcsoport-vezetői feladatokat ellátó vádlott minden évben küldött egy tájékoztatót a programban résztvevő tanulók szüleinek, amelyben arról értesítette őket, hogy a programban való részvétel havi befizetést jelent a tanulóknak.

A vádlott kezdetben havi 2500, a későbbiekben havi 3000-4000 forintot szedett be a tanulóktól a programban való részvétel díjaként. A tanár összesen több mint kétmillió forintot vett át jogosulatlanul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×