INFORÁDIÓ
2021. szeptember 28. kedd
Vencel

kaposvár

labdarúgás

diák

tanár

csalás

Milliókkal károsította meg diákjait a kaposvári tornatanár

Milliókkal károsította meg diákjait a kaposvári tornatanár

Infostart / MTI

Olyan fociedzésekért kért pénzt a diákok szüleitől, amelyek a labdarúgó-szövetség szervezésében teljesen ingyenesek voltak.

Ötvenrendbeli csalás miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség egy kaposvári iskola testnevelőtanára ellen, aki a szülőket megtévesztve hat esztendőn át nyerészkedett - közölte szerdán a Baranya Megyei Főügyészség vezetője.

Varga-Koritár György főügyész a közleményben azt írta, az egyik kaposvári általános iskola testnevelőtanára "a labdarúgó-szövetség által szervezett ingyenes utánpótlásprogramban való részvételért saját magának kért pénzt a szülőktől" 2014 és 2020 között.

A közlés szerint a labdarúgó-szövetség kifejezetten a köznevelési intézmények tanulói számára szervezett utánpótlásprogramot, amelynek keretében a szövetség minden évben együttműködési megállapodást kötött a kaposvári általános iskolával, ahol a vádlott dolgozott.

A megállapodás alapján az iskola vállalta, hogy sportcsoportonként heti kétszer egy órában biztosítja a gyerekek rendszeres, szakszerű foglalkozását.

A megbízási szerződés alapján a szövetség a feladatok ellátásához a sportvezetőknek minden évben tiszteletdíjat biztosított, ugyanakkor a tanulóknak semmiféle tagdíjat nem kellett fizetniük.

Az iskolában a sportcsoport-vezetői feladatokat ellátó vádlott minden évben küldött egy tájékoztatót a programban résztvevő tanulók szüleinek, amelyben arról értesítette őket, hogy a programban való részvétel havi befizetést jelent a tanulóknak.

A vádlott kezdetben havi 2500, a későbbiekben havi 3000-4000 forintot szedett be a tanulóktól a programban való részvétel díjaként. A tanár összesen több mint kétmillió forintot vett át jogosulatlanul.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018