eur:
394.42
usd:
370.15
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Emberöléssel gyanúsított német férfiakat fogtak el a Budapest–Bécs vasútvonalon

Semmilyen irat nem volt náluk, ezért Győrben leszállították őket a vonatról. Harmadik társukat Augsburgban kapták el.

Erőszakos bűncselekmény miatt keresett két német férfit fogtak el Magyarországon – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. A bajor rendőrség közleménye szerint emberöléssel gyanúsítják őket.

A Készenléti Rendőrség vonatkísérő járőrei intézkedtek a két férfi ellen a Budapest-Bécs között közlekedő személyvonaton, mert semmilyen irat nem volt náluk. Győrben leszállították őket a vonatról, átvizsgálták a ruhájukat, és egyiküknél kábítószergyanús anyagot találtak.

A győri rendőrök ezután előállították, majd mivel a drogteszt mindkettejüknél pozitív lett, kábítószer birtoklásának vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A nyomozók felvették a kapcsolatot a német rendőrséggel, amely miután megállapították a személyazonosságukat, azt közölte, hogy mindkét férfi ellen nemzetközi körözést rendeltek el erőszakos bűncselekmény gyanúja miatt. A két férfit ezután őrizetbe vették.

Csütörtökön a bajor rendőrség arról számolt be internetes oldalán, hogy három 24 éves német fiatalt gyanúsítanak egy Landsberg am Lechben elkövetett emberöléssel. Egyiküket Augsburgban fogták el, a két másikat pedig Magyarországon, Győrben, és a német ügyészség kéri a kiadásukat.

Német lapok arról számoltak be, hogy szombat este súlyos sérülésekkel találtak rá Landsberg am Lechben egy 26 éves, segítségért kiáltó férfire, akit kórházba vittek, de hétfőn meghalt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×