eur:
393.17
usd:
366.78
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: PoliceHungary/YouTube

Másfél évtized után azonosították a csecsemőgyilkosság gyanúsítottját – videó

DNS-minták segítségével fogták el a feltételezett elkövetőt. Amíg az anya a szülés után a fürdőszobában tisztálkodott, elvitte az újszülöttet.

A vádirat szerint a férfi 2001 óta élt együtt az ügy sértettjének anyjával. Együtt neveltek öt gyermeket Péteriben található otthonukban, akikből kettő közös volt, három a nő előző kapcsolatából származott. A nővel korábbi terhessége alatt is előfordult, hogy nem észlelte magán annak jeleit csak egészen későn, rövid idővel a szülés előtt – írja közleményében a Pest Megyei Főügyészség.

A férfi és a nő párkapcsolata 2004-re megromlott, a férfi több ízben agresszíven viselkedett és tettlegességre is többször sor került.

2004 szeptemberének egyik hajnalán a nő hasi görcsökre ébredt. A tapasztalt tünetekből rájött, hogy ismét terhes és valószínűleg megindult a szülés. A férfi ekkor másik szobában aludt és csak a reggeli munkába készülődés során ment be oda, ahol a nő időközben már megszülte a gyermeküket. Észlelve a történteket a férfi feldühödött és trágár szavakkal kérte számon a nőt a gyermek miatt. A nő megpróbálta csendesíteni a férfit és kérte, hogy hívjon mentőt, majd ezt követően elment tisztálkodni a fürdőszobába.

Ekkor a férfi egy paplanhuzatba tekerte az újszülöttet, majd kivitte az utcára, ahol egy műanyag szemeteszsákba is beletette. Ezután, mivel az utcában éppen lomtalanítás volt, az egyik hulladékkupacba rejtette a zsákot. Visszatérve a házba nem mondta el a nőnek, hogy mit csinált, de megfenyegette, hogy ha bárkinek szól a gyermekről, akkor őt megöli.

Az újszülött élettelen testét még ugyanezen a napon, Péteri külterületén található szeméttelepen, hasznosítható dolgok után kutató személyek találták meg.

A gyermek ellátatlanság, magárahagyatottság és kihűlés miatt vesztette életét, amelyben közrejátszott a szemeteszsákba csomagolással együtt járó levegőelhasználódás, fulladás is.

Mivel nem tudták azonosítani a hozzátartozókat, ezért annak idején az eljárást felfüggesztették. 2020-ban azonban DNS azonosítással sikerült az ügyben áttörést elérnie a Nemzeti Nyomozó Irodának.

A folyamatba helyezett eljárás során végül sikerült felderíteni az elkövetőt, aki ellen most a Pest Megyei Főügyészség tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×