eur:
392.78
usd:
366.18
bux:
66810.73
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Nem engedélyezett gyógyszerek miatt emeltek vádat

Nagy mennyiségű, Magyarországon nem engedélyezett készítmények behozatala és rendelése miatt három esetben is vádat emelt a Kiskunhalasi Járási Ügyészség.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint múlt év novemberében egy Svájcban élő macedón nő utazótáskájában 150 doboz, összesen 1.050 potenciazavar kezelésére szolgáló készítményt találtak a pénzügyőrök a tompai határátkelőhelyen, amikor egy autóbusz utasait ellenőrizték.

A nő a Magyarországon nem engedélyezett gyógyszerből megközelítőleg három évre elegendő mennyiséget kísérelt meg behozni az országba.

A másik ügyben két, Bács-Kiskun megyében élő férfi Indiából és Kínából rendelt az interneten angol nyelvű oldalakról klorokin-foszfát tartalmú, koronavírus okozta betegség kezelésére is szolgáló gyógyszereket. A Magyarországon nem engedélyezett készítményekből egyikük 270 darabot, másikuk 1000 darabot rendelt meg és fizetett is ki. Ez jóval meghaladta mindkét esetben a személyes szükségletet.

A hazai gyógyszerpiacon forgalomban lévő, hasonló hatóanyag-tartalmú, de fele ilyen hatáserősségű gyógyszerek vénykötelesek, és kizárólag orvosi javaslatra, illetve orvosi kontroll mellett, meghatározott adagban szedhetők - olvasható a közleményben.

Az ügyészség a gyógyszerhamisítás miatt benyújtott vádiratokban pénzbüntetés kiszabása és próbára bocsátás mellett mindhárom esetben a lefoglalt gyógyszerek elkobzását is indítványozza.

A szabadlábon lévő vádlottak ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság dönt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×