eur:
393.7
usd:
368.99
bux:
65810.85
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pixabay

Összesen 168 betörést követett el egy férfi

Majdnem az egész országban tevékenykedett, 109,5 millió forint értékű volt a lopott holmi.

Főként készpénzt, ékszereket és elektronikai eszközöket tulajdonított el egy férfi Budapesten és az ország 14 megyéjében 2017 és 2020 között - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a férfi többszörös és különös visszaesőnek számít, korábban is vagyon elleni bűncselekményeket követett el.

A férfi a legutóbbi szabadulása után alig három hónappal kezdett el lopni. Összesen 168 alkalommal tört be ingatlanokba Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Zala megyében, valamint a fővárosban.

A lopási kár egyetlen esetben térült meg, az utolsó alkalommal, amikor az elkövetőt elfogták.

A letartóztatás hatálya alatt álló férfi a terhére rótt valamennyi bűncselekmény elkövetését beismerte.

Az ügyészség a vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabására, a feltételes szabadságból történő kizárásra, 12,6 millió forint erejéig vagyonelkobzásra és 32,5 millió forint bűnügyi költség megfizetésére tett indítványt. A férfira a lopások miatt akár 18 év szabadságvesztés is kiszabható.

Az ügyben érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság hoz majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×