eur:
394.39
usd:
370.08
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Ceglédi Rendőrkapitányság/Magyarország Ügyészsége

Sörétes puskával indult levadászni az ebet, végül a gazdáját találta el – képek

A férfi már indulás előtt is fogyasztott szeszes italt.

A vádirat szerint az elkövető csemői ingatlanja padlásán még évekkel ezelőtt talált egy régi, kétcsövű sörétes vadászpuskát és hozzá öt töltényt. A puska elkorhadt tusát maga hozta rendbe. Emellett 2020 nyarán beszerzett mellé egy olyan teljesítményű légpuskát is, amely már – általa is tudottan – lőfegyvernek minősült.

2020. augusztus 10-én az elkövető a két tölténnyel megtöltött sörétes vadászpuskával megjelent egyik csemői ismerősénél. Azért érkezett oda, hogy ismerőse kutyáját lelője, mert tudta, hogy az eb elszabadult és kárt tett a környéken egy háziállatban.

A férfi már indulás előtt is fogyasztott szeszes italt, de megérkezve a kutya gazdája is kínálta pálinkával. Beszélgetésük közben elárulta szándékát, majd a kutyát meglátva lövésre emelte a fegyvert, azonban ittassága folytán a biztonságos lőfegyverhasználatra alkalmatlan volt.

A fegyver elsült mielőtt még célozhatott volna vele és a kilőtt sörétólmokkal eltalálta a kutya gazdájának jobb lábfejét, amelyet emiatt részben amputáni kellett.

A lőfegyvert a ceglédi rendőrök a helyszínen lefoglalták.

A Ceglédi Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntette és maradandó fogyatékosságot okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat az elkövetővel szemben.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×