eur:
392.85
usd:
366.32
bux:
66812.48
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Ott „segített” a két korrupt közterület-felügyelő, ahol csak tudott

A vádlottak jogtalan előnyért cserébe széles körben szegték meg hivatali kötelességüket.

A vádirat szerint a vesztegető vádlottak egyike 2018-ban, egy szervízcég ügyvezetőjeként, filmforgatásokhoz szerzett közterülethasználati engedélyeket. A filmforgatások során azonban gyakran felmerült, hogy a tényleges forgatásra, parkolásra, területfoglalásra nem, vagy nem csak az előzetesen engedélyezett helyeken került sor, azonban idő hiányában újabb engedély beszerzésére ilyenkor már nem volt mód.

Erre tekintettel a cégvezető vádlott a vád szerint előzetesen megegyezett a két fővárosi közterület-felügyelővel, hogy amennyiben egy adott filmforgatáson a területhasználati engedélyben szereplőkön túlterjeszkednek, úgy jogtalan előnyért cserébe a közterület-felügyelő vádlottak biztosítják azt – szükség esetén más közterület-felügyelők befolyásolásának ígéretével –, hogy ellenőrzésre és bírságolásra ne kerüljön sor, a filmforgatás zavartalanul megtörténhessen.

Minderről a cégvezető vádlott megbízói nem bírtak tudomással.

A közterület-felügyelők a kötelességszegésekért alkalmanként jellemzően 25-40 ezer forint közötti összeget kértek.

A vád szerint a fentieken túlmenően, a két közterület-felügyelő vendéglátó egységeknek, rendezvényszervezőnek, reklámcég projektvezetőjének, dohánybolt tulajdonosának, és egy építési vállalkozónak is biztosított engedély nélküli közterület használatot; ők az ügy további vádlottjai.

Az ügynek összesen 12 vádlottja van.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség az ügyben több mint 20 korrupciós bűncselekmény, valamint több rendbeli hivatali visszaélés miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

A nyomozó ügyészség a két közterület-felügyelővel, és azzal a cégvezetővel szemben, aki őket a filmforgatások helyszínével kapcsolatban több alkalommal megvesztegette, végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A többi vesztegetővel szemben az ügyészi indítvány felfüggesztett börtönbüntetés.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×