INFORÁDIÓ
2021. március 2. kedd
Lujza

telefon

börtön

nagykáta

csaló

A börtönben sem unta meg a telefonos csínytevéseket

A börtönben sem unta meg a telefonos csínytevéseket

Infostart

Vaktában kitelefonálva elhitette a felhívott emberekkel, hogy egy mobilszolgáltató alkalmazottja, majd jött a többi hazugság.

A Nagykátai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki a börtönből tévesztett és károsított meg embereket.

A vádirat szerint az elkövető és társa a sértettek megtévesztésére azt a módszert használta, hogy a börtönből különböző telefonszámokat hívtak fel. A hívott féllel azután elhitették, hogy az egyik mobilszolgáltató vagy szerencsejáték szervező cég alkalmazottjai. Ezt követően felkérték a sértetteket, hogy egy közelükben lévő ATM-automatához menjenek el, ott üssék be az általuk megadott kódokat és nyereményhez jutnak. Előre megegyeztek abban is, hogy rövid idő múlva újra jelentkeznek. Tíz-tizenöt perc múlva újrahívták a sértetteket, akik ekkor már az automatánál álltak. Ezután a megfelelő menüpont kiválasztása után „kódként” különböző mobiltelefonszámokat diktáltak le nekik, ezzel feltöltve különböző telefonkártyák egyenlegeit háromezer és tizenötezer forint közötti összegekkel. Csak egy esetben fordult elő, hogy a sértett gyanút fogott, és bontotta a vonalat, még mielőtt kára keletkezett volna.

Az elkövető és társa összességében 2018 januárja és júniusa között több mint kétszázharmincezer forint kárt okozott ezzel a módszerrel különböző sértetteknek.

Az ügyben több rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat a Nagykátai Járási Ügyészség.

Nyitókép: Pexels.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018