eur:
390.26
usd:
364.24
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pexels.com

A börtönben sem unta meg a telefonos csínytevéseket

Vaktában kitelefonálva elhitette a felhívott emberekkel, hogy egy mobilszolgáltató alkalmazottja, majd jött a többi hazugság.

A Nagykátai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki a börtönből tévesztett és károsított meg embereket.

A vádirat szerint az elkövető és társa a sértettek megtévesztésére azt a módszert használta, hogy a börtönből különböző telefonszámokat hívtak fel. A hívott féllel azután elhitették, hogy az egyik mobilszolgáltató vagy szerencsejáték szervező cég alkalmazottjai. Ezt követően felkérték a sértetteket, hogy egy közelükben lévő ATM-automatához menjenek el, ott üssék be az általuk megadott kódokat és nyereményhez jutnak. Előre megegyeztek abban is, hogy rövid idő múlva újra jelentkeznek. Tíz-tizenöt perc múlva újrahívták a sértetteket, akik ekkor már az automatánál álltak. Ezután a megfelelő menüpont kiválasztása után „kódként” különböző mobiltelefonszámokat diktáltak le nekik, ezzel feltöltve különböző telefonkártyák egyenlegeit háromezer és tizenötezer forint közötti összegekkel. Csak egy esetben fordult elő, hogy a sértett gyanút fogott, és bontotta a vonalat, még mielőtt kára keletkezett volna.

Az elkövető és társa összességében 2018 januárja és júniusa között több mint kétszázharmincezer forint kárt okozott ezzel a módszerrel különböző sértetteknek.

Az ügyben több rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat a Nagykátai Járási Ügyészség.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×