INFORÁDIÓ
2021. február 28. vasárnap
Elemér

önbíráskodás

követelés

bűncselekmény

vádemelés

Hiába volt jogos a követelés, túl messzire ment

Hiába volt jogos a követelés, túl messzire ment

Infostart

A Siófoki Járási Ügyészség önbíráskodás bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy 51 éves siófoki férfival szemben, aki az ismerőse által átutalt pénzt próbálta meg erőszakosan visszaszerezni.

A vádlott egyik ismerősének segédkezett felújítani a házát, így 2020 májusában részt vett az új nyílászárók megrendelésében is. A sértett nyílászárók forgalmazásával foglalkozó cége azonban a vállalt határidőre nem szállította le az építőanyagokat, sőt az is bebizonyosodott, hogy a cégvezető nem utalta el a gyártással foglakozó vállalkozásnak a vádlott ismerőse által befizetett 800 000 forintos előleget.

A vádlott ismerőse – aki jóideig nem tudta elérni a sértettet – 2020 szeptemberében látta, hogy a férfi a cég bemutató termében van, ezért értesítette a vádlottat. A vádlott a helyszínen megjelenve indulatosan számon kérte a sértettet az összeg hollétéről, majd amikor a cégvezető nyugtatni próbálta,

előbb a sértett kezére csukta a laptopját, majd a férfit a nyakánál fogva a falhoz szorította és közölte, hogy addig nem megy el, amíg az egyébként jogos követelését vissza nem fizetik.

A sértettnek végül sikerült a vádlottat az üzletben lévő kanapé felé terelni, azonban a vádlott itt ülve is folyamatosan szorította a sértett térdét, illetve több alkalommal, kis erővel meglökte a férfi homlokát azért, hogy a követelésének érvényt szerezzen.

A vádlott cselekményének végül a helyszínre érkező siófoki rendőrök vetettek véget. A sértett a bántalmazás következtében könnyű sérüléseket szenvedett.

A vádlott ugyan jogos követelés érdekében lépett fel, azonban annak teljesítését a törvény által tilalmazott, erőszakos módon akarta kikényszeríteni, ezért az ügyészség a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt – olvasható a Somogy Megyei Főügyészség közleményében.

Nyitókép: Pexels.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018