eur:
394.37
usd:
365.29
bux:
65565.66
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Készpénzt tesz pénztárcájába egy látogató a 20. Sziget fesztivál 3. napján a budapesti Hajógyári-szigeten 2012. augusztus 10-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Egy általános iskolás lány hónapokon keresztül zsarolta osztálytársát

A nyírtelki lány 15 éves, vádat emelt ellene az ügyészség.

Az ügyészség vádat emelt egy 15 éves, nyírtelki lány ellen, aki általános iskolai osztálytársát hónapokon keresztül fenyegetve tőle 40 ezer forintot zsarolt ki - írja a Szon.hu.

A fiatalkorú még csak hetedikes Nyíregyházán, sértettjét pedig 2 éves kora óta nagymamája neveli, az általa adott zsebpénzt vette el a vádlott. Kezdetben a sértett önként adott kölcsön kisebb-nagyobb összegeket, illetve közös vásárlásaik során mindig a sértett fizetett.

Ez bátorította fel a nyírtelki lányt. Fiú ismerőse nevén létrehozott egy álprofilt, és ráírt a barátnőjére. Az üzenetekben megveréssel és azzal fenyegette, hogy különböző dolgokat fog kitalálni róla, és azt elterjeszti az iskolában, ha nem adja neki a zsebpénzét. A sértett megijedt és fizetett is, sőt még nagymamáját is megrövidítette egy nagyobb összeggel, hogy "ne legyen baj".

A dolog akkor derült ki, amikor a nagymama meglopásáról a család más tagjai is értesültek, ők pedig panaszt tettek az iskolában.

A fiatalkorút 1 év, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Telt ház közelében a Portfolio Vállalati Energiamenedzsment konferenciája!

Telt ház közelében a Portfolio Vállalati Energiamenedzsment konferenciája!

Óriási az érdeklődés a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment 2024 című konferenciája iránt, amelyen várhatóan Steiner Attila, az Energiaügyi Minisztérium államtitkára is részt vesz. Az egésznapos szakmai rendezvény teltház közelében jár, már csak néhány szabad hely van, így érdemes sietni a regisztrációval, amelyet itt tud megtenni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×