eur:
389.66
usd:
363.21
bux:
68186.42
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Alkoholszonda egy rendőr kezében Balassagyarmaton 2017. január 24-én. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az úgynevezett finn módszerrel szűri az ittas vezetőket. Az ellenőrzés során az összes autót megállítják, és minden vezetőnek meg kell fújnia a szondát.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Mindkét részeg sofőr tetézte a bajt

Utasokat szállító és balesetet okozó ittas vezetőket állítottak bíróság elé Kecskeméten.

A vád szerint az egyik férfi – akinek vezetői engedélye sincsen – január 16-án délután Kecskeméten súlyos fokban ittas állapotban vezette az egyik ismerősének a személyautóját, amikor igazoltatták a rendőrök. Az ismerős ráadásul nem is engedte meg a vádlottnak, hogy vezesse az autóját. A férfi a jogtalanul használt járművel még három utast is szállított.

A másik ügyben egy szintén súlyosan ittas férfi ugyanezen a napon délután Lajosmizsén vezetett egy személyautót, amivel utánfutót is vontatott. A vádlott az ittassága miatt azonban későn vette észre, hogy az előtte, azonos irányban haladó autó forgalmi okból lassított, majd megállt. Fékezett, de ennek ellenére nekiütközött az előtte lévő gépkocsinak.

A kecskeméti rendőrök mindkét ittas vezetőt őrizetbe vették, majd gyors nyomozás után kezdeményezték a bűncselekményeket beismerő vádlottak bíróság elé állítását. Mindkét vádlottnak ittas járművezetés vétsége miatt kellett felelnie, de a Kecskeméten elkövetett ittas vezetés vádlottját az ügyészség jármű önkényes elvételének bűntettével is vádolta.

A Kecskeméti Járási Ügyészség a vádlottakat még az őrizet ideje alatt, január 19-én állította bíróság elé. A kecskeméti ügy büntetett előéletű vádlottját a Kecskeméti Járásbíróság 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek a végrehajtását 3 évre felfüggesztette, valamint 2 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A lajosmizsei ittas vezetőt a bíró 200 ezer forint pénzbüntetésre és 1 év 4 hónap, „B” kategóriára korlátozott közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

A kecskeméti ittas vezető ügyében az ítélet jogerős, de a lajosmizsei ügyben a védelem enyhítésért, míg az ügyész magasabb összegű pénzbüntetés és hosszabb tartamú, teljes körű közúti járművezetéstől eltiltás kiszabása végett fellebbezett.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×