INFORÁDIÓ
2021. július 24. szombat
Kincső, Kinga

rablás

támadás

fegyház

kifosztás

Két nap alatt háromszor is visszatért áldozatához a gátlástalan férfi

Két nap alatt háromszor is visszatért áldozatához a gátlástalan férfi

Infostart

Hosszú fegyházévekkel nézhet szembe a büntetett előéletű 22 éves elkövető.

A vádlott 2020. szeptember 15-én késő délután a lakóhelyén, Tarnabod községben a kerítésen át azért mászott be az egyedül élő 79 éves sértett házának udvarára, mert a házból különböző dolgokat akart lopni. Amikor a nyitott ajtón át bement a lakóépületbe, szembe találkozott a sértettel, de nem jött zavarba, hanem azt mondta a meglepett asszonynak, hogy ő a közelben dolgozó munkások ügyintézője, majd erre hivatkozással rögtön kért is 15 ezer forintot.

Amikor a hölgy közölte, hogy nincs pénze, a férfi a hűtőszekrényhez lépett és abból önhatalmúlag kivett négy csomag hurkát, melyekkel távozott az ingatlanból. A kora és egészségi állapota miatt nehezen mozgó sértett képtelen volt arra, hogy megakadályozza a lopást.

Másnap hajnalban a vádlott ismét megjelent a házban, ahová ez alkalommal a bejárati ajtó üvegét betörve behatolt be. Az idős nő felébredt a zajra, mire a tolvaj az előszobában felakasztott ruhák közé bújt, de onnan hamarosan előugrott,

földre teperte áldozatát, akinek füleiből kitépte a fülbevalókat, majd elfutott.

A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Az addig elkövetett bűncselekmények látszólagos sikerén felbuzdulva a vádlott néhány órával később harmadízben is behatolt a sértetthez, aki akkor már végképp nem volt abban a helyzetben, hogy meg tudja akadályozni az újabb vagyon elleni bűncselekmény elkövetését. Hívatlan látogatója így zavartalanul el tudta vinni a 8000 forint értékű centrifugáját a ház egyik szobájából.

A Hevesi Járási Ügyészség idős koránál fogva a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás, valamint kifosztás bűntettével, továbbá súlyos testi sértés és magánlaksértés bűntettével vádolja a gátlástalan elkövetőt.

Vádiratában a Hevesi Járási Ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság ítélje fegyházbüntetésre a fiatalembert, emellett tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, és kötelezze az eljárás során felmerült 24 660 forint bűnügyi költség megfizetésére is. Mértékes indítványában

a vádhatóság – a vádlott beismerése esetére – 8 évben határozta meg a kért fegyházbüntetés időtartamát.

Nyitókép: Pexels.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018