eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pexels.com

Két nap alatt háromszor is visszatért áldozatához a gátlástalan férfi

Hosszú fegyházévekkel nézhet szembe a büntetett előéletű 22 éves elkövető.

A vádlott 2020. szeptember 15-én késő délután a lakóhelyén, Tarnabod községben a kerítésen át azért mászott be az egyedül élő 79 éves sértett házának udvarára, mert a házból különböző dolgokat akart lopni. Amikor a nyitott ajtón át bement a lakóépületbe, szembe találkozott a sértettel, de nem jött zavarba, hanem azt mondta a meglepett asszonynak, hogy ő a közelben dolgozó munkások ügyintézője, majd erre hivatkozással rögtön kért is 15 ezer forintot.

Amikor a hölgy közölte, hogy nincs pénze, a férfi a hűtőszekrényhez lépett és abból önhatalmúlag kivett négy csomag hurkát, melyekkel távozott az ingatlanból. A kora és egészségi állapota miatt nehezen mozgó sértett képtelen volt arra, hogy megakadályozza a lopást.

Másnap hajnalban a vádlott ismét megjelent a házban, ahová ez alkalommal a bejárati ajtó üvegét betörve behatolt be. Az idős nő felébredt a zajra, mire a tolvaj az előszobában felakasztott ruhák közé bújt, de onnan hamarosan előugrott,

földre teperte áldozatát, akinek füleiből kitépte a fülbevalókat, majd elfutott.

A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Az addig elkövetett bűncselekmények látszólagos sikerén felbuzdulva a vádlott néhány órával később harmadízben is behatolt a sértetthez, aki akkor már végképp nem volt abban a helyzetben, hogy meg tudja akadályozni az újabb vagyon elleni bűncselekmény elkövetését. Hívatlan látogatója így zavartalanul el tudta vinni a 8000 forint értékű centrifugáját a ház egyik szobájából.

A Hevesi Járási Ügyészség idős koránál fogva a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás, valamint kifosztás bűntettével, továbbá súlyos testi sértés és magánlaksértés bűntettével vádolja a gátlástalan elkövetőt.

Vádiratában a Hevesi Járási Ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság ítélje fegyházbüntetésre a fiatalembert, emellett tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, és kötelezze az eljárás során felmerült 24 660 forint bűnügyi költség megfizetésére is. Mértékes indítványában

a vádhatóság – a vádlott beismerése esetére – 8 évben határozta meg a kért fegyházbüntetés időtartamát.
Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×