INFORÁDIÓ
2021. június 22. kedd
Paulina

letartóztatás

gyilkosság

újbuda

börtön

Letartóztatták az újbudai gyilkosság gyanúsítottját

Infostart

Egy telephelyen verte agyon az áldozatot, kábítószert is fogyasztott.

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével gyanúsít a Fővárosi Főügyészség – írja a szervezet közleményében.

A megalapozott gyanú szerint a terhelt 2021. január 15-én éjszaka egy újbudai telephelyen – előzetes szóváltást követően – olyan mértékben bántalmazta a sértettet, hogy az a gondos orvosi ellátás ellenére a helyszínen életét vesztette.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bizonyítás megnehezítése miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását. A gyanúsított cselekménye – bizonyítottság esetén – különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének a megállapítására is alkalmas lehet, de a pontos jogi minősítést még vizsgálni kell az eljárás során.

A bíróság megállapította, hogy a terhelt alapvetően rendezett személyi körülményekkel rendelkezik, saját vállalkozásából származó legális jövedelemből él, az elmúlt 10 évben büntetve nem volt. Mindazonáltal a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény jellege és tárgyi súlya, valamint az a tény, hogy az elfogását követően elvégzett gyorsteszt szerint kábítószert fogyasztott, megalapozza azt a feltevést, hogy a terhelt a legsúlyosabb kényszerintézkedés alkalmazása nélkül a hatóság számára elérhetetlenné válna.

A nyomozás kezdeti szakban van, és erős közérdek fűződik a sértett halálával zárult cselekmény teljeskörű, befolyásmentes felderítéséhez, amelynek során újabb tanúkihallgatásokra is sor kerülhet. A bíróság álláspontja szerint ezért jelenleg megalapozottan feltehető, hogy a terhelt szabadlábra kerülése esetén az eljárást megnehezítené, esetlegesen annak meghiúsítására törekedne.

A végzés nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője jelentett be fellebbezést.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018