eur:
394.25
usd:
369.7
bux:
65209.95
2024. április 19. péntek Emma
börtön

Letartóztatták az újbudai gyilkosság gyanúsítottját

Egy telephelyen verte agyon az áldozatot, kábítószert is fogyasztott.

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével gyanúsít a Fővárosi Főügyészség – írja a szervezet közleményében.

A megalapozott gyanú szerint a terhelt 2021. január 15-én éjszaka egy újbudai telephelyen – előzetes szóváltást követően – olyan mértékben bántalmazta a sértettet, hogy az a gondos orvosi ellátás ellenére a helyszínen életét vesztette.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bizonyítás megnehezítése miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását. A gyanúsított cselekménye – bizonyítottság esetén – különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének a megállapítására is alkalmas lehet, de a pontos jogi minősítést még vizsgálni kell az eljárás során.

A bíróság megállapította, hogy a terhelt alapvetően rendezett személyi körülményekkel rendelkezik, saját vállalkozásából származó legális jövedelemből él, az elmúlt 10 évben büntetve nem volt. Mindazonáltal a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény jellege és tárgyi súlya, valamint az a tény, hogy az elfogását követően elvégzett gyorsteszt szerint kábítószert fogyasztott, megalapozza azt a feltevést, hogy a terhelt a legsúlyosabb kényszerintézkedés alkalmazása nélkül a hatóság számára elérhetetlenné válna.

A nyomozás kezdeti szakban van, és erős közérdek fűződik a sértett halálával zárult cselekmény teljeskörű, befolyásmentes felderítéséhez, amelynek során újabb tanúkihallgatásokra is sor kerülhet. A bíróság álláspontja szerint ezért jelenleg megalapozottan feltehető, hogy a terhelt szabadlábra kerülése esetén az eljárást megnehezítené, esetlegesen annak meghiúsítására törekedne.

A végzés nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője jelentett be fellebbezést.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kórházi razziákba kezd a Belügyminisztérium

Kórházi razziákba kezd a Belügyminisztérium

A magyar kórházakban a következő napoktól mobil ellenőri csoportok jelenhetnek meg, hogy ellenőrizzék, az orvosok és a szakdolgozók munkaidőben valóban jelen vannak-e az egészségügyi intézményekben. A revízió a betegekre is kiterjed, és azt vizsgálják, valóban „az állami finanszírozásnak megfelelően vannak-e az intézményekben elhelyezve”. Az ellenőrzés célja, hogy kiszűrjék azt, hogy az állami egészségügyi dolgozók munkaidőben a magánszektorban maszekolnak – számolt be a Válasz Online saját értesülései alapján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×