eur:
395.5
usd:
366.67
bux:
65553.67
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Police.hu/Facebook

Hét kapitányság körözte, pedig csak néhány hónapja lendült akcióba

Huszonnyolc rendbeli csalással gyanúsítják a ceglédi rendőrök azt a 23 éves nőt, aki ellen tavaly novemberben adtak ki elfogatóparancsot.

A sorozat 2020 tavaszán kezdődött, egyre másra érkeztek az átvert áldozatok feljelentései. A károsultak internetes vásárlások alkalmával jártak pórul, előre átutalták a kiválasztott termék árát, postaköltségét, előlegét, a hőn áhított áru megérkeztét azonban hiába várták. Legkevésbé rosszul egy játékkonzolt választó nő járt, ő csak a 3070 forintos postaköltséget utalta át. A legnagyobb összeget egy összteleszkópos kerékpárt „megvásárló” férfitól szakította a csaló, az átveréssel 150 ezer forintját nyúlta le – írja a Police.hu.

A csaló által meghirdetett termékek skálája a videókártyától a játékkonzolon át a könyvcsomagig terjedt. Akadt, aki laptopra, fülbevalóra, karperecre, kerékpárra, márkáspapucsra, cipőre, övre fizetett be – hiába.

A nő több mint 1 millió forintot keresett illegális ténykedésével.

A ceglédi rendőrök számára 2020 novemberében vált egyértelművé, hogy a csalássorozattal a 23 éves P. Petra gyanúsítható. Felkutatását nehezítette, hogy állandó lakcímét, ismert tartózkodási helyeit hiába ellenőrizték visszatérően, nem találták. Elfogatóparancsot adtak ki ellene, mígnem 2021. január 11-én a Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztályának munkatársai a fővárosban elfogták az akkor már hét rendőrkapitányság által körözött nőt.

Az őrizetbe vett, állandó munkahellyel nem rendelkező, megélhetését a bűncselekményekből biztosító P. Petra beismerte a terhére rótt 28 bűncselekmény elkövetését, vele szemben a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le, egyben kezdeményezik letartóztatását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×