eur:
394.43
usd:
370.21
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Hatéves fiát engedte vezetni egy férfi

Jogerősen is felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték Kiskőrösön azt a férfit, aki tavasszal kétszer is engedte autót vezetni hatéves gyermekét és ezt közvetítette az interneten.

Két év - három évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte kiskorú veszélyeztetése és járművezetés tiltott átengedése miatt a Kiskőrösi Járásbíróság a hatéves fiát autót vezetni engedő csengődi férfit - tájékoztatta a Kecskeméti Törvényszék.

A járásbíróság megállapította, hogy a férfi 2020. március végén és április elején egy-egy alkalommal Csengőd külterületén megengedte gyermekének, hogy egy automata váltós személygépkocsit vezessen, miközben ő a mellette lévő ülésen ült. A kisfiú a forgalommentes útszakaszon csaknem két-két kilométert vezetett, amit az apa egy közösségi oldalon élőben közvetített.

Az ügyészség szerint a férfi azzal, hogy a gyermeknek megengedte a vezetést, a nevelési kötelességeit súlyosan megszegve veszélyeztette fia testi és erkölcsi fejlődését.

A bíróság a 37 éves férfi bűnösségét korábban tárgyalás nélkül már megállapította az említette bűncselekményekben, és egy év - két év próbaidőre felfüggesztett - börtönt, valamint egy év közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki rá. Büntetését a férfi akkor nem fogadta el és tárgyalás tartását kérte.

A Kiskőrösi Járásbíróság most súlyosította korábbi döntését. Az ítélet jogerős.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×