eur:
393.09
usd:
367.1
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pexels.com

A postás zsebében landoltak a pénzküldemények

A Siófoki Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat.

A vádlott 2010-től dolgozott kézbesítőként egy Siófok közeli településen, ahol feladatai közé tartozott az is, hogy az ügyfeleknek átadja készpénzben az utalványokon szereplő összegeket.

A nőnek 2019 januárjában anyagi nehézségei támadtak, ezért elhatározta, hogy a pénzküldeményeket eltulajdonítja oly módon, hogy a címzettek helyett aláírja az utalványokat és azokat így vezeti be a nyilvántartási iratok közé – tájékoztatott az ügyészség.

2019 januárja és májusa között összesen 11 alkalommal tette zsebre a kifizetendő pénzeket, a legkisebb összeg 1950 forint, míg a legnagyobb 48 941 forint volt.

A sikkasztás elkövetési értéke összességében 175 091 forintot tett ki,

amelyből 70 361 forintot a vádlott megtérített, a fennmaradó összegre nézve munkáltatója kártalanította a jogosultakat.

A nő cselekményeit próbára bocsátás hatálya alatt követte el, ezért az ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a Siófoki Járásbíróság a korábbi intézkedést szüntesse meg és halmazati büntetésként végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×