INFORÁDIÓ 
2020. november 27. péntek
Virgil

rendőrség

betörés

tek

banda

Páncélszekrényekre szakosodott rablóbandát kaptak el

Páncélszekrényekre szakosodott rablóbandát kaptak el

Infostart

Hét helyszínen elkövetett bűncselekmény-sorozattal gyanúsítható jelenleg az a csapat, amelynek tagjait a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködésével fogták el.

Hét különböző helyszínen, összehangolt akció keretében ütöttek rajta a banda tagjain szerda hajnalban. Hét embert előállítottak, közülük ötöt a betörésekkel összefüggésben gyanúsítottként kihallgattak. Az egyik elfogott az a 36 éves valkói férfi, akitől a bűncselekmények előtt illegális anyagot szereztek az egyes bandatagok. A gyanú szerint a 42 éves, gyöngyösi illetőségű P.-né P. Annamária társai ruháinak elrejtésében, lecserélésében nyújtott segítséget.

A banda aktív tagjai közül a 45 éves B. Sándor, a 30 éves M. Gyula, valamint a 39 éves N. Gyula terhére - a nyomozás jelenlegi állása szerint - hét betörés róható, negyedik társukat, a 42 éves R. Károlyt jelenleg egy bűncselekménnyel gyanúsítják. Ugyancsak egy lopással hozható összefüggésbe a 22 éves M. Márk, akit a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei csütörtökön hajnalban fogtak el.

A Pest, illetve Bács-Kiskun megyei helyszíneken elsősorban páncélszekrényekre utazó csapat nagy teljesítményű járművel érkezett a kiszemelt üzemhez, bolthoz, áruházhoz. Míg egyikük a kocsiban várakozott, társai ajtók, rácsok feszítésével bejutottak az irodahelyiségekbe, ahonnan aztán vagy bontatlanul elvitték a széfet, vagy helyben roncsolva kinyitották, és a tartalmával menekültek. Előfordult, hogy nem boldogultak a páncélszekrényekkel. Az egyik élelmiszer-üzletlánc két boltját is meglátogatták, a ceglédi helyről közel 16 millió forint helyett zsákmány nélkül menekültek, a dunaharaszti üzletből 123.300 forintot markoltak, miközben közel 17 milliót megóvott a masszív trezor.

Egy isaszegi helyszínről azonban sikerült egy 12 millió forintot tartalmazó páncélszekrénnyel elmenekülniük.

A gyanúsítottak a hozzájuk köthető több mint féltucat betörés alkalmával 16 millió forintot meghaladó pénzt zsákmányoltak, a veszélyeztetett érték közel 34 millió, az okozott rongálási kár legalább 2 millió forint.

A betörők utáni felderítői munka közben esett be információ arról, hogy az elkövetők a balhék előtt szívesen vásárolnak egy valkói autószerelő műhelyből illegális szert. Egy rendőri egység ott is látogatást tett. A 36 éves árust elfogták, egy ott tárolt motorkerékpár ülés alatti tárolórekeszébe rejtett ételhordóban 359 gramm kábítószergyanús port találtak.

A Pest megyei rendőrök lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették B. Sándort, M. Gyulát, N. Gyulát, R. Károlyt, P.-né P. Annamáriát, és M. Márkot, egyben kezdeményezik letartóztatásukat. Velük szemben a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

A 36 éves, kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt kihallgatott, és őrizetbe vett férfi ellen a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le, egyben kezdeményezik letartóztatását – írta a police.hu.

Nyitókép: police,hu
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018