eur:
393.53
usd:
368.23
bux:
66130.42
2024. április 24. szerda György
Ahmed H. megbilincselt kezei az ellene folyó per megismételt elsőfokú eljárásán a Szegedi Törvényszéken 2018. március 14-én. A szír férfit tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépése és állami szerv kényszerítése céljából személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntettével vádolja az ügyészség.
Nyitókép: Kelemen Zoltán Gergely

Vonaton zaklatott egy egyetemista lányt, öt évet kapott

Jogerős szabadságvesztést kaptot a férfi, aki nem engedete ki a vonatfülkéből fiatal áldozatát.

A férfi 2019. április 18-án késő délelőtt a Budapestről Záhonyba közlekedő személyvonaton szeméremsértő módon viselkedett egy éppen Debrecenbe tartó egyetemi hallgatóval. Többször visszatért a fülkében egyedül utazó lányhoz, és őt tiltakozása ellenére egyre agresszívabb módon molesztálta, fogdosta, miközben a tudtára adta, hogy közösülne vele és „gyereket csinálna neki”.

Amikor ezt az ekkor már rettegő lány távozni akart a fülkéből, akkor a vádlott elővette a rugós kését, és azt a hegyével a lány felé mellmagasságban tartva megfenyegette, hogy „nem mész sehova”. A vádlott csak a sértett sikoltozására és segélykérésére menekült el a fülkéből. A zaklatott állapotban lévő egyetemista végül az egyik jegyvizsgálótól kért segítséget, aki értesítette a rendőrséget.

A Debrecenben leszálló vádlottat egy az állomáshoz közeli kocsmában a rendőrök elfogták, nála a bűncselekmény elkövetéséhez használt kést megtalálták és lefoglalták.

A Püspökladányi Járásbíróság 2020. január 21-én 5 év 3 hónap börtönbüntetéssel, valamint 6 év közügyektől eltiltással sújtotta, ezt pedig a Debreceni Törvényszék csütörtökön helybenhagyta. A bíróság a büntetési tétel középmértékéből, a 4 évből indult ki, és figyelemmel a vádlott előéletére – több alkalommal volt elítélve erőszakos, köztük nemi erkölcs elleni bűncselekmény miatt – szabott ki ilyen súlyos büntetést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×