INFORÁDIÓ
2021. március 8. hétfő
Zoltán

debrecen

zaklatás

vonat

jogerős ítélet

börtönbüntetés

Ahmed H. megbilincselt kezei az ellene folyó per megismételt elsőfokú eljárásán a Szegedi Törvényszéken 2018. március 14-én. A szír férfit tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépése és állami szerv kényszerítése céljából személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntettével vádolja az ügyészség.

Vonaton zaklatott egy egyetemista lányt, öt évet kapott

Infostart

Jogerős szabadságvesztést kaptot a férfi, aki nem engedete ki a vonatfülkéből fiatal áldozatát.

A férfi 2019. április 18-án késő délelőtt a Budapestről Záhonyba közlekedő személyvonaton szeméremsértő módon viselkedett egy éppen Debrecenbe tartó egyetemi hallgatóval. Többször visszatért a fülkében egyedül utazó lányhoz, és őt tiltakozása ellenére egyre agresszívabb módon molesztálta, fogdosta, miközben a tudtára adta, hogy közösülne vele és „gyereket csinálna neki”.

Amikor ezt az ekkor már rettegő lány távozni akart a fülkéből, akkor a vádlott elővette a rugós kését, és azt a hegyével a lány felé mellmagasságban tartva megfenyegette, hogy „nem mész sehova”. A vádlott csak a sértett sikoltozására és segélykérésére menekült el a fülkéből. A zaklatott állapotban lévő egyetemista végül az egyik jegyvizsgálótól kért segítséget, aki értesítette a rendőrséget.

A Debrecenben leszálló vádlottat egy az állomáshoz közeli kocsmában a rendőrök elfogták, nála a bűncselekmény elkövetéséhez használt kést megtalálták és lefoglalták.

A Püspökladányi Járásbíróság 2020. január 21-én 5 év 3 hónap börtönbüntetéssel, valamint 6 év közügyektől eltiltással sújtotta, ezt pedig a Debreceni Törvényszék csütörtökön helybenhagyta. A bíróság a büntetési tétel középmértékéből, a 4 évből indult ki, és figyelemmel a vádlott előéletére – több alkalommal volt elítélve erőszakos, köztük nemi erkölcs elleni bűncselekmény miatt – szabott ki ilyen súlyos büntetést.

Nyitókép: Kelemen Zoltán Gergely
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018