eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A borsodnádasdi gyilkossággal gyanúsított B. Richárdot vezetik elő az előzetes letartóztatásáról döntő tárgyalásra a Miskolci Törvényszéken 2017. szeptember 7-én. A bíróság elrendelte a 20 éves borsodnádasdi férfi előzetes letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint szeptember 2-án megölt egy 17 éves helybéli lányt.
Nyitókép: MTI Fotó: Vajda János

18 évet kapott a borsodnádasdi gyilkos

Tizennyolc év fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Ítélőtábla másodfokon azt a fiatal férfit, aki 2017 szeptemberében Borsodnádasdon vízgyűjtő aknába dobta eszméletlen lányismerősét, aki emiatt vízbe fulladt - közölte a táblabíróság.

A vádlottat aljas indokból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek az ítélőtábla.

Az első fokon eljáró Miskolci Törvényszék márciusban a férfit gondatlanságból elkövetett emberölés miatt négy év fogházbüntetésre ítélte, de az ügyészség a gondatlan emberölés minősítésének megállapítása miatt és a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezett.

A Miskolci Törvényszék által megállapított tényállás szerint a vádlott 2017 szeptemberében egy baráti összejövetelen vett részt, a Borsodnádasd melletti tónál, ahol alkoholt fogyasztott és "herbált" szívott. A vele baráti viszonyban lévő sértettel este egy erdei ösvénynél találkozott, majd összevesztek és elváltak.

Az elsőfokú ítélet szerint a vádlott később visszament a vita helyszínére, ahol már ájultan találta a lányt és halottnak hitte. Levetkőztette, majd anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy él-e még, elvonszolta az ösvény vízelvezetőjének csatornájához, leemelte annak vasfedelét és a lányt bedobta. A még életben lévő sértett halálát vízbefulladás okozta.

Az elsőfokú bíróság korábban nem látta bizonyíthatónak, hogy a férfi szándékosan meg akarta volna ölni a nőt. Ezzel szemben a másodfokú eljárás során - derül ki a csütörtöki közleményből - olyan új körülmények merültek fel, amelyek miatt a Debreceni Ítélőtábla a tényállást jelentősen módosította. A táblabíróság szerint a vádlott és a sértett között "ismeretlen eredetű konfliktus alakult ki", ami a fiatal férfi tettlegességéhez vezetett.

A vádlott bántalmazta a lányt, aki emiatt vesztette el az eszméletét. A férfi a másodfokú bíróság szerint tisztában volt azzal, hogy a lány eszméletlen, és ha még élve dobja a vízzel teli aknába, akkor azzal a fulladásos halálát okozza. A vádlott "nemcsak belenyugodott a lány halálába, hanem kívánta is azt" - írták.

Hozzátették: az ítélőtábla súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott alkoholt fogyasztott és "herbálozott", valamint azt is, hogy a cselekménye megzavarta a település nyugalmát.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×