eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A balatoni évadnyitó vitorlásverseny Balatonfürednél 2019. május 10-én.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Milliókat kaszál, száznál is több ember vert át, a Balaton volt a csali

Összesen 6,4 millió forintot csalt ki ismeretlenektől egy játékfüggő férfi úgy, hogy nemlétező műszaki termékekért előleget kért az interneten, illetve balatoni szállásokat hirdetett. A Dunaújvárosi Járási Ügyészség börtönbüntetést és vagyonelkobzást kért rá a vádiratban.

Vádat emelt a Dunaújvárosi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki több mint száz embert vert át internetes hirdetések útján vert át - írta a 24.hu. A vádirat szerint a férfinak sem reális lehetősége, sem szándéka nem volt a termékek megküldésére, valamint a szállások kiadására, csak az átvert emberek pénzét akarta megszerezni, amiből elsősorban a játékszenvedélyét finanszírozta, bár volt jövedelme is.

A férfi a hirdetésre jelentkezőknek azt ígérte, hogy a terméket előleg fizetését, illetve a vételár teljesítését követően feladja nekik postán, valamint a balatoni szállást kiadja nekik. A csalást úgy tette hitelesebbé, hogy létrehozott egy másik személy neve alatt egy közösségi média profilt, és az általa korábban megszerzett személyi okmányról készített fotót megküldte azoknak, akikkel kapcsolatba lépett termék megküldését, vagy szálláskiadást ígérve. A pénz megküldése után azonban teljesítés helyett elérhetetlenné vált.

A vádirat szerint a férfi mintegy 6 millió 400 ezer forintot csalt ki a sértettektől, amelyet megélhetésére és játékszenvedélyére fordított. Az ügyészség börtönbüntetést, valamint a vagyongyarapodás elvonását indítványozta vele szemben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×