INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 30. szerda
Jeromos

csalás

cigaretta

rendőrség

bűnszövetség

Fegyház lehet a 30 milliós cigerattaügy vége

Fegyház lehet a 30 milliós cigerattaügy vége

Infostart

Bűnszövetségben elkövetett jelentős kárt okozó csalás miatt emelt vádat három férfi ellen a Nyírbátori Járási Ügyészség, mivel 30 millió forintért szalmával kevert földet akartak rásózni a sértettre ukrán cigaretta helyett, majd egy autós üldözést is eljátszottak, hogy megússzák az átverést.

Trükkösen fosztottak ki egy férfit Mátészalkán még 2019 augusztusában: a vádlottak 30 millió forintért kartondobozba csomagolt, földdel elkevert szalmát adtak el a sértettnek, aki abban a hiszemben volt, hogy ukrán zárjegyes cigarettát vásárolt - derül ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség közleményéből. A három vádlott abban is megállapodott, hogy ezt többször megismételték volna.

Be is szereztek több kartondobozt, azokat megtöltötték, majd lefóliázták. Ezután egyikőjük felvette a kapcsolatot a sértettel, aki ismerőseitől kölcsönkért 30 millió forintot azért, hogy az ukrán zárjegyes cigarettát megvásárolja.

A vádlottak kibéreltek egy kistehergépkocsit, amelybe bepakolták a dobozokat, majd egyikőjük találkozott a sértettel egy mátészalkai parkolóban, ahol meg is kapta a pénzt. A teherautót vezető vádlott közölte, hogy a pénzt tovább adja az ukrán eladóknak, majd fél óra múlva találkoznak a közelben a sértettel.

A sértett el is indult a megbeszélt helyre, ahol azzal szembesült, hogy nagy sebességgel haladt felé egy személygépkocsi, azt követte a dobozokat szállító kistehergépkocsi, majd a járművek után futott az a vádlott, aki a pénzt a sértettől átvette. Utóbbi azt állította, hogy tőle erőszakkal elvették ismeretlenek a cigarettát és a pénzt is.

A sértett többször követelte a cigaretta átadását, mire közölték vele a tehergépkocsi helyét, ami egy parkolóban állt. Ekkor jött rá, hogy átverték, ezért feljelentést tett a rendőrségen.

A felderítést követően a TEK emberei így fogták el a vádlottakat:

A vádlottak a csalással szerzett 30 millió forinton megosztoztak, abból járműveket, műszaki cikkeket, ékszert vásároltak, illetve a többi részét felélték a pénznek. A rendőrség az így szerzett vagyont lefoglalta.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben több évi fegyházbüntetés, illetve börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak azzal, hogy a lefoglalt vagyonra rendeljen el vagyonelkobzást. Az eljárás a Nyírbátori Járásbíróságon folytatódik.

Nyitókép: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Főügyészség
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018