eur:
389.27
usd:
362.93
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Főügyészség

Fegyház lehet a 30 milliós cigerattaügy vége

Bűnszövetségben elkövetett jelentős kárt okozó csalás miatt emelt vádat három férfi ellen a Nyírbátori Járási Ügyészség, mivel 30 millió forintért szalmával kevert földet akartak rásózni a sértettre ukrán cigaretta helyett, majd egy autós üldözést is eljátszottak, hogy megússzák az átverést.

Trükkösen fosztottak ki egy férfit Mátészalkán még 2019 augusztusában: a vádlottak 30 millió forintért kartondobozba csomagolt, földdel elkevert szalmát adtak el a sértettnek, aki abban a hiszemben volt, hogy ukrán zárjegyes cigarettát vásárolt - derül ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség közleményéből. A három vádlott abban is megállapodott, hogy ezt többször megismételték volna.

Be is szereztek több kartondobozt, azokat megtöltötték, majd lefóliázták. Ezután egyikőjük felvette a kapcsolatot a sértettel, aki ismerőseitől kölcsönkért 30 millió forintot azért, hogy az ukrán zárjegyes cigarettát megvásárolja.

A vádlottak kibéreltek egy kistehergépkocsit, amelybe bepakolták a dobozokat, majd egyikőjük találkozott a sértettel egy mátészalkai parkolóban, ahol meg is kapta a pénzt. A teherautót vezető vádlott közölte, hogy a pénzt tovább adja az ukrán eladóknak, majd fél óra múlva találkoznak a közelben a sértettel.

A sértett el is indult a megbeszélt helyre, ahol azzal szembesült, hogy nagy sebességgel haladt felé egy személygépkocsi, azt követte a dobozokat szállító kistehergépkocsi, majd a járművek után futott az a vádlott, aki a pénzt a sértettől átvette. Utóbbi azt állította, hogy tőle erőszakkal elvették ismeretlenek a cigarettát és a pénzt is.

A sértett többször követelte a cigaretta átadását, mire közölték vele a tehergépkocsi helyét, ami egy parkolóban állt. Ekkor jött rá, hogy átverték, ezért feljelentést tett a rendőrségen.

A felderítést követően a TEK emberei így fogták el a vádlottakat:

A vádlottak a csalással szerzett 30 millió forinton megosztoztak, abból járműveket, műszaki cikkeket, ékszert vásároltak, illetve a többi részét felélték a pénznek. A rendőrség az így szerzett vagyont lefoglalta.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben több évi fegyházbüntetés, illetve börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak azzal, hogy a lefoglalt vagyonra rendeljen el vagyonelkobzást. Az eljárás a Nyírbátori Járásbíróságon folytatódik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×