eur:
394.97
usd:
363.49
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Egy kerékpáros halad a kerékpársáv mellett a Múzeum körúton 2012. július 31-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Gyanúsított lett a Bartók Béla úti kerékpáros

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folytatnak nyomozást az ügyben.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség közleményében felidézi, hogy május 16-án, 11 óra körül egy kerékpárral közlekedő budapesti nő a XI. kerületben, a Bertalan Lajos utca és a Bartók Béla út kereszteződésében a közlekedési lámpa piros jelzése ellenére áthaladt az útkereszteződésen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának állományába tartozó rendőrök a közlekedési szabálysértés miatt a Bartók Béla úton igazoltatni akarták a kerékpárost, aki azonban a rendőri felszólítás ellenére nem állt meg. A szabálysértés elkövetőjét végül úgy sikerült csak megállítani, hogy a rendőrök a szolgálati gépkocsival elé kanyarodtak.

A megalapozott gyanú szerint a rendőri intézkedés során az elkövető nem volt hajlandó magát igazolni, erre vonatkozó újabb rendőri felszólításra egy valótlan személy adatait adta meg.

Amikor a nővel közölték, hogy az általa megadott adatok alapján a személyazonossága nem állapítható meg, kijelentette, hogy mivel már megadta az adatait, a rendőröknek nincs joga feltartóztatni és neki erre egyébként sincs ideje, majd a kerékpárjára szállva ki akarta vonni magát a jogszerű intézkedés alól.

Az engedély nélküli távozás megakadályozása érdekében az egyik rendőr a bicikli kormányánál fogva visszatartotta az elkövetőt, aki erre bal kézzel a rendőr felé ütött. Ezt követően a rendőrök megbilincselték és az előállítás érdekében megkísérelték beültetni a szolgálati gépkocsi hátsó ülésére, az elkövető azonban – akadályozva a folyamatban lévő intézkedést – folyamatosan ellenállt, és az intézkedő rendőrt combon rúgta.

Az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a biciklist, aki részben elismerte a bűncselekmény elkövetését, és nem élt panasszal a gyanúsítás ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×