eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: police.hu

Rendőrségi ügy lett a karcagi üzemi robbanásból

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés alapos gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Karcagi Rendőrkapitányság, miután három ember megsérült egy karcagi üzemben történt robbanásban.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy karcagi telephely pelletkészítő berendezésének hűtési rendszere hibásodott meg szerdán dél körül. A hűtési rendszer belső része kigyulladt, a kiáramló láng és forró levegő három dolgozót megsebesített. A baleset következtében - az elsődleges orvosi vélemény szerint -

egy ember életveszélyes, kettő könnyű sérülést szenvedett.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a helyszínre egy mentőhelikopter és két mentőautó érkezett, a sérülteket ellátás után kórházba vitték.

A robbanás egy József nádor úti, elektronikai hulladékot feldolgozó üzem pelletelőállító részegységében történt. A karcagi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor tűz nem volt. Az üzem teteje izzott, füstölt, ezt a tűzoltók megszüntették. A robbanás okának kiderítésére a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indított.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×