INFORÁDIÓ 
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú

emberölés

rendőrség

nagykőrös

Bilincsben a nagykőrösi baltás gyilkos - videó

Bilincsben a nagykőrösi baltás gyilkos - videó

Infostart

Öt nap alatt azonosították, felkutatták, majd elfogták a rendőrök azt a román férfit, aki - a gyanú szerint - két embert ölt meg egy nagykőrösi tanyán.

A rendőrség honlapján olvasható beszámoló szerint egy leégett ingatlanról és két ott talált holttestről érkezett bejelentés a rendőrségre április 1-jén késő este. A bejelentő, aki öccsét és apját kereste fel, már csak élettelen testükre lelt a nagykőrösi bérleményben. Mint később kiderült, mindketten erőszakos halált haltak.

A Pest megyei életvédelmi nyomozók lépésről lépésre haladtak a kegyetlen bűncselekmény felderítésében, a munka öt nappal később áttörést hozott. A helyszíni szemlén rögzített nyomok értékelése, az adatgyűjtés, a tanúk felkutatása, kikérdezése, a tőlük szerzett információk ellenőrzése, a helyszín környékének, az áldozatok ismerősi körének feltérképezése mind annak a klasszikusnak számító nyomozásnak a része, amelynek eredménye egy 18 éves román állampolgár gyanúsítotti kihallgatása volt 2020. április 7-én hajnalban.

Az állástalan, alkalmi munkából élő, hét általánost végzett férfi március 31-én délután későbbi áldozatai albérlete előtt letámasztotta kerékpárját. Bement az udvarra, cigarettát kért, felajánlotta, hogy segít fát vágni. Aprítás közben beszédbe elegyedett a mellette álló 17 éves fiatalemberrel, aki elmondta, hogy apjával együtt tele vannak pénzzel. Ezt hallva a férfi meglendítette a baltát, a fejsérülésétől a földre hanyatló áldozatától elszedte mobiltelefonját, majd bement a házba és a fiatalember 51 éves apját is fejbe vágta. Átkutatta táskáját, pénzt azonban nem talált, a viseltes mobiltelefonnal hazabiciklizett.

A kettős gyilkosságot beismerő, a nagy valószínűséggel a nyomok eltüntetésére gyújtott tűzről hallgató férfi ellen - őrizetbe vétele mellett - több emberen elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya, egyben kezdeményezték a gyanúsított letartóztatását.

Nyitókép: police.hu
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018