eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Az Egyesült Királyságból irányítottak egy magyarországi bűnszervezetet

Vádat emelt az ügyészség az Egyesült Királyságból irányított, úgynevezett unokázós csalásokra specializálódó bűnszervezet tagjai ellen.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a bűnszervezetet négyen - egy negyvenegy éves férfi és élettársa, egy negyvenéves nő, továbbá a nő húga és sógora - hozták létre, hogy idős emberektől pénzt és ékszereket csaljanak ki.

A vádlottak 2018 júniusától 2019 júniusáig több mint 40 millió forintnyi értékhez jutottak hozzá.

A módszerük az volt, hogy egyikük Magyarországon élő időskorúakat hívott fel és a sértett közeli hozzátartozójának adta ki magát. Azt állította, hogy autóbalesetben nagy kárt okozott és kiskorú sérült is van. A telefont a csaló ezután átadta annak, aki az állítólagos balesetben részes személygépkocsi sofőrjének adta ki magát, vagy a helyszínen tartózkodó "mentősnek", aki megerősítette a történetet.

A telefonálók nagyobb összeget, illetőleg ékszereket kértek az okozott kár rendezésére, jelezve, hogy elküldenek valakit az értékekért. A vádlottak több mint negyvenmillió forintnyi értékhez jutottak hozzá. A pénzt átutalással és banki befizetéssel osztották meg egymással.

A Budapesti I. és XII. kerületi Ügyészség huszonkét ember, köztük egy fiatalkorú ellen emelt vádat többrendbeli, időskorúak sérelmére, bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett csalás bűntette, egyes vádlottakkal szemben pénzmosás bűntette miatt is a Fővárosi Törvényszéken.

Tíz vádlott letartóztatásban van, öten bűnügyi felügyelet alatt állnak.

Az ügy felderítésében a magyar rendőrség együttműködött külföldi társhatóságokkal. Több nemzetközi-és európai elfogatóparancs továbbra is érvényben van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×