eur:
394.45
usd:
370.3
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Nyomkövetővel a lábán csépelte haragosait az őrizetes

Két társával együtt bíróság elé állították a 23 éves férfit, aki pár nappal ezelőtt Hatvan belvárosában a köznyugalom megzavarására alkalmas, erőszakos bűncselekményt követett el.

A Hatvani Járási Ügyészség tájékoztatás szerint a visszaeső vádlottat a bíróság tavaly márciusban ítélte 2 év 2 hónap szabadságvesztésre lopás vétsége miatt. A fogvatartott a börtönben végrehajtott büntetéséből – annak letöltése előtt – reintegrációs őrizetbe került, melyet az illetékes büntetés-végrehajtási bíró döntésének megfelelően a hatvani lakásán foganatosítottak. A jogszabály előírása szerint a reintegrációs őrizet végrehajtását az elítélt lábára erősített elektronikus eszközzel kísérték figyelemmel, ami lehetővé tette, hogy a terhelt a Hatvani Rendőrkapitánysággal szemközti panellakását időlegesen elhagyja, és a társasház közvetlen környezetében az utcán tartózkodjon.

Február 13-án, kora délután a férfi – élve a lehetőséggel – az utcán ácsorgott a több emeletes épület előtt, amikor meglátta, hogy régi haragosa éppen távozik a rendőrségről. Ekkor szitkozódva utána futott, majd amikor utolérte, összeverekedett vele. A gyanúsítottak támadó állásban álltak egymással szemben, mikor a helyszínre érkezett harmadik társuk, egy 18 éves fiatal, akit kevéssel ez előtt bocsájtottak el ideiglenesen a javítóintézetből.

A három személy kölcsönösen ütlegelte egymást az utcán mindaddig, amíg oda nem szaladt hozzájuk egy nő, aki egy seprűvel felszerelkezve próbálta meg szétválasztani őket.

Ez rövid időre sikerült is neki, ám a lábán nyomkövetőt viselő vádlott hamarosan újra összeakaszkodott a haragosával azért, mert az a nemi szervét mutogatta az utca túloldaláról. A bűncselekmény elkövetésének a kiérkező rendőrök vetettek azután véget.

Az eseményeket rögzítette a rendőrkapitányság épületére szerelt biztonsági kamera, melynek felvételeit a nyomozó hatóság közvetlenül fel tudta használni a bizonyítás során.

A Hatvani Járási Ügyészség csoportos garázdaság bűntettével vádolta a három elkövetőt, akiket soron kívül bíróság elé állított. A tárgyaláson az egri börtönbe addigra visszaszállított elsőrendű terheltet távmeghallgatás keretében nyilatkoztatta a Hatvani Járásbíróság. A bíróság az elsőrendű vádlottal szemben végrehajtandó, a másodrendű vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabott ki, míg a harmadrendű vádlottat 180 óra közérdekű munkára ítélte. Az ítélet csak ez utóbbi terhelt vonatkozásában jogerős.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×