INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 14. péntek
Marcell

olaf

csalás

uniós támogatás

Súlyosabb büntetést szabtak ki egy OLAF-os ügyben

Infostart

Száznyolcvan millió forintos vagyoni hátrányt állapítottak meg, most súlyosították az elkövetők büntetését.

A Fővárosi Főügyészség 2016 októberében emelt vádat az OLAF jelzése alapján lefolytatott nyomozást követően két személy ellen, akik egy cégláncolaton keresztül erdőműveléshez szükséges gépeket vásároltak meg túlárazottan, majd a valótlan tartalmú számlákat a Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alaphoz, uniós eredetű támogatás megszerzése érdekében benyújtották. A számlák ellenértékének jogosulatlan kifizetésével a magyar költségvetést 178.717.500.-Ft vagyoni hátrány érte.

A Fővárosi Törvényszék 2019. július 10-én kihirdetett elsőfokú ítéletével a két vádlottat bűnösnek mondta ki költségvetési csalás bűntettében és hamis magánokirat felhasználása vétségében és velük szemben személyenként két évi, végrehajtásában három évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki. Az eljáró ügyész a két vádlott terhére fellebbezést jelentett be.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a másodfokú eljárásban súlyosabb büntetések kiszabását indítványozta a Fővárosi Ítélőtáblánál, amely a 2020. február 25-én kihirdetett jogerős ítéletével mindkét vádlottal szemben személyenként 400.000.-Ft pénzbüntetést is kiszabott és őket három évi időtartamra eltiltotta a gazdasági társaság vezető tisztviselője foglalkozástól is.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018