INFORÁDIÓ 
2020. február 28. péntek
Ákos, Bátor

kossuth tér

ütés

tüntetés

ügyészség

A katonai tiszteletadás mellett felvont, majd félárbócra eresztett nemzeti lobogó az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján, az aradi vértanúk emléknapján 2019. október 6-án a Parlament előtti Kossuth téren. A kegyelet kifejezéseként Magyarország lobogója egész nap félárbócon marad a nemzeti gyásznapon.

Ütés a Kossuth téren - ezt kéri az ügyészség

Infostart

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki egy tüntetésen megütött egy történészt – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott, egy 61 éves férfi 2016. október 23-án délután a Kossuth Lajos téren tartott állami megemlékezés során megütött egy történészt, aki véleménynyilvánítást gyakorolt. (A hvg.hu videóján látni, hogy Ungváry Krisztiánról van szó, akinek a feje vérezni kezdett a támadás nyomán.)

A sértett könnyű sérülést szenvedett, a bántalmazás azonban alkalmas volt arra, hogy akár súlyos sérülést is okozzon - áll az ügyészségi közleményben.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a férfi ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság – tárgyalást mellőzve – büntetővégzéssel szabjon ki pénzbüntetést a vádlottal szemben.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018