eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed
Nyitókép: Pixabay

Jó célra adták meg adataikat, közel 500 esetben éltek vissza velük

Az öt csaló az interneten általában adománygyűjtéseket szerveztek, amelyek kapcsán a felajánlók megadták a személyes adataikat. Később a csalók a nevükben vásároltak és az átvertek pedig csak a fizetési felszólításoknál kezdtek gyanakodni.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat V. Csaba, H. Tamás, V.Gábor, O. Mária és K. Márió ellen többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás és magánokirathamisítás bűncselekmények gyanúja miatt.

A rendőrség jelenlegi adatai alapján a társaság egymás között felosztva a feladatokat, idegenek személyes adatait megszerezve előfizetői szerződést kötött és értékes mobiltelefonokat szerzett meg ilyen módon. Bevett módszerük alapján

általában közösségi média oldalakon szerveztek különböző adománygyűjtéseket, ahol a későbbi áldozatok megadták személyes adataikat: lakcímüket, születési időpontjukat, sőt még a személyi igazolványuk számát is.

Az így megszerzett információkkal egy mobiltelefon-szolgáltató online felületén előfizetői szerződést kötöttek, és részletfizetésre nagy értékű készülékeket rendeltek meg, amelyek törlesztését nem fizették.

A készülékek kiszállítását gyöngyösoroszi otthonukba kérték, amely a napi több csomag miatt gyanús lett a futárszolgálat sofőrjének, aki erre rá is kérdezett a csomagok átvevőjétől.

A csalók a tevékenységük tovább folytatása érdekében bevették a társaságba a futárt is, akinek minden alkalommal fizettek azért, hogy a más nevére szóló csomagokat átadja nekik.

A gyanú szerint a társaság tagjai 2018. július és 2019. február között, több mint 400 esetben követtek el ezzel a módszerrel bűncselekményt.

A gyanúsítottak 2019 szeptemberében történt kihallgatását követően K. Márió és O. Mária letartóztatását, míg H. Tamás házi őrizetét rendelte el a bíróság.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×