INFORÁDIÓ 
2020. július 13. hétfő
Jenő

lopás

pénztár

sikkasztás

esztergom

Házi szarka járt rá a pénztárra Esztergomban

Házi szarka járt rá a pénztárra Esztergomban

Infostart

Pénztárosként rendszeresen lopott a rábízott kasszából egy esztergomi áruház alkalmazottja.

A Komárom-Esztergom megyei hírportál beszámolója szerint a nő, aki tavaly november végén helyezkedett el pénztárosként az áruházban, havi jövedelme kiegészítéseként rendszeresen lopott el különböző összegeket az áruház pénztáraiban a rábízott készpénzből és vásárlási utalványból. Kicselezte a biztonsági kamerát, az volt a módszere, hogy a vásárlóktól átvett nagyobb címletű forint és euró bankjegyeket nem tette bele a kasszába, hanem azokat szándékosan a padlóra ejtette, a lábával a kasszaszalag alá tolta, majd a kasszafedelet visszazárta. Kis idő elteltével a nő a földön lévő bankjegyeket a biztonsági kamera elől rejtve magához vette és azokat eltette.

A nő a rábízott ajándékutalványokból is lopott. Azokat a vevőtől átvéve nem tette bele a kasszába, hanem lefordítva félrerakta a pultra a blokkot kiadó gép mellé a papírok közé – így azok a biztonsági kamera részére nem voltak feltűnőek – majd az utalványokat később magához véve azokat eltette.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a szabálysértési értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy esztergomi nővel szemben. A pénztáros összesen 191 ezer 963 forint értékben lopott a rábízott fizetőeszközökből, a lopási kárból 48 ezer 382 forintnyi összeg az eljárás során megtérült.

Nyitókép: pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018