eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára (k) napirend előtt felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 30-án.
Nyitókép: MTI / Soós Lajos

Lopás a Parlamentből – itt az ítélet

A Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa döntött annak a raktárosnak az ügyében, aki a Parlament és a Képviselői Irodaház épületéből számítástechnikai eszközöket tulajdonított el.

Az elsőfokú ítélet szerint a Parlament épületében raktárosként dolgozó elsőrendű vádlott 2015 októbere és 2016 márciusa között több mint 100 darab számítástechnikai eszközt tulajdonított el, amelyeket a mélygarázson, valamint a személyzeti bejáraton keresztül vitt ki az épületből. Ebben segítségére volt az országgyűlési őrként dolgozó élettársa is, aki az ügy II. rendű vádlottja. A raktáros a lopott tárgyakat az ügy III. és IV. rendű vádlottjainak és más ismeretlen személyeknek értékesítette.

A Katonai Tanács az I. rendű vádlottat folytatólagosan, üzletszerűen, jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 2 év börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra, 400 ezer forint pénzbüntetésre, valamint 3.415.000 forint vagyonelkobzásra ítélte.

A Törvényszék a másodrendű vádlottat folytatólagosan, bűnsegédként, üzletszerűen, nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt 1 év 6 hónap – 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre, 300 ezer forint pénzbüntetésre, valamint lefokozásra ítélte.

A harmadrendű vádlottat folytatólagosan, üzletszerűen, jelentős értékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt 1 év 4 hónap – 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre, 200 ezer forint pénzbüntetésre és 1.145.000 forint vagyonelkobzásra ítélték.

A negyedrendű vádlottat orgazdaság vétsége miatt 120 ezer forint pénzbüntetésre és 10 ezer forint vagyonelkobzásra ítélte a bíróság.

A Törvényszék egyetemlegesen kötelezte azelső- és másodrendű vádlottakat az Országgyűlés Hivatala kárának megtérítésére.

Az ítélet nem jogerős - közölték.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×