INFORÁDIÓ 
2020. február 22. szombat
Gerzson

csalás

lopás

egyesült királyság

Új, trükkös módszert vetnek be a csalók

Új, trükkös módszert vetnek be a csalók

Infostart

A jelenség során a tolvajok rendelést adnak le, de a címre kivitt eszközök nem a vevő kezében kötnek ki.

Csalók érdekes új módszerére hívták fel a figyelmet az Egyesült Királyságban. A trükk elengedhetetlen része a megszerzett személyes adatok felhasználása, amelyekkel valamilyen drága holmira adnak le rendelést - írja a HVG.

A csomagot a futárszolgálat ki is viszi, majd következik a csavar. A vásárló először nem érti, miről van szó, nem emlékszik, hogy bármit is rendelt volna. Mire azonban utánanézne, felbukkan egy másik futár (persze nem ugyanaz a személy, csak a ruhájuk egyezik), hogy szóljon, a csomagot téves címre kézbesítették, ezért visszavenné.

Ekkor történik meg az átverés, ugyanis az,

aki a notebookot, táblagépet vagy telefont visszaveszi, maga a csaló,

aki a terméket korábban a másik ember adataival rendelte meg.

Egy brit fogyasztóvédelmi szervezet szerint ez a fajta csalásforma egy korszerűbb módszer, amit mostanában kezdtek alkalmazni. Mivel konkrét károsultakról is tudni, azt javasolták: ha olyan futár érkezik, aki a korábban kézbesített csomagot visszavenné, ne adjanak át neki semmit, inkább hívják az érintett céget, és ha szükséges, a rendőrséget.

Azok, akik nem észleltek gyanús tevékenységet online fiókjaik körül, elvileg biztonságban vannak, az Egyesült Királyságban történt bűncselekményeket ugyanis a megszerzett névvel, címmel, telefon- és bankszámlaszámmal követték el.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018