eur:
394.27
usd:
369.28
bux:
65533.27
2024. április 23. kedd Béla

Vádemelés egy szeméremsértő katona ellen

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség folytatólagosan elkövetett szeméremsértés vétsége miatt emelt vádat egy tiszthelyettessel szemben a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsánál.

A vádirat szerint 2018 decembere és 2019 januárja között a hivatásos őrmester autóval közlekedve több Komárom-Esztergom megyei településen megállt az utcán gyalogosan közlekedő sértettek mellett, megszólítva őket. A lehúzott ablakon keresztül az autótól karnyújtásnyira tartózkodó sértettektől útbaigazítást kért tőlük, miközben nemi szervét mutatva azon önkielégítő mozdulatokat végzett.

A katona a mintegy két hónap leforgása alatt nemi vágyának kielégítése céljából két fiatalkorú, valamint négy felnőtt korú – köztük egy várandós – nő előtt mutogatta magát szeméremsértő módon.

A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, aki a terhére rótt cselekményt bűnösségére is kiterjedően beismerte.

A 2018. július 01. napjától hatályos büntetőeljárási szabályok alapján az ügyészség a vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében, végrehajtásában

próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést és – mivel méltatlanná vált rendfokozat viselésére – katonai büntetésként lefokozást

szabjon ki a vádlottal szemben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Egy rossz szokás alakult ki a magyar gazdaságban, ami felnyomja az inflációt is

Egy rossz szokás alakult ki a magyar gazdaságban, ami felnyomja az inflációt is

A szolgáltatások inflációja messze meghaladja az inflációs célt, a jelenség hátterében pedig legalább részben az a "rossz szokás" áll, hogy a szolgáltató szektor szereplői az előző évi átlagos infláció alapján áraznak. Magyarországon két körben is újra emelkedésnek indulhat az infláció, és az éves árváltozás mozgása hatással lehet az inflációs várakozásokra is – mondta lapunknak Virovácz Péter, az ING vezető elemzője. Az elemző szerint nagy inflációs kilengésekre kell számítani a jövőben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×