INFORÁDIÓ
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz

vádemelés

szeméremsértés

katona

Vádemelés egy szeméremsértő katona ellen

Infostart

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség folytatólagosan elkövetett szeméremsértés vétsége miatt emelt vádat egy tiszthelyettessel szemben a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsánál.

A vádirat szerint 2018 decembere és 2019 januárja között a hivatásos őrmester autóval közlekedve több Komárom-Esztergom megyei településen megállt az utcán gyalogosan közlekedő sértettek mellett, megszólítva őket. A lehúzott ablakon keresztül az autótól karnyújtásnyira tartózkodó sértettektől útbaigazítást kért tőlük, miközben nemi szervét mutatva azon önkielégítő mozdulatokat végzett.

A katona a mintegy két hónap leforgása alatt nemi vágyának kielégítése céljából két fiatalkorú, valamint négy felnőtt korú – köztük egy várandós – nő előtt mutogatta magát szeméremsértő módon.

A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, aki a terhére rótt cselekményt bűnösségére is kiterjedően beismerte.

A 2018. július 01. napjától hatályos büntetőeljárási szabályok alapján az ügyészség a vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében, végrehajtásában

próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést és – mivel méltatlanná vált rendfokozat viselésére – katonai büntetésként lefokozást

szabjon ki a vádlottal szemben.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018