INFORÁDIÓ 
2019. december 8. vasárnap
Mária

baleset

vasút

vádirat

tatabánya

környe

Túlélte a balesetet a környei férfi, keményen megbüntetik

Infostart

A Tatabányai Járási Ügyészség a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy környei férfival szemben, aki a vasúti átjáróba a fénysorompó villogó piros jelzése ellenére haladt be személygépkocsival, emiatt a mozdonyvezető gyorsfékezésre kényszerült, ám az ütközést nem kerülhette el.

A vádlott 2018. szeptember 3. napján közlekedett egy személygépkocsival Tatabánya lakott területén a Környei úton Környe felől Tatabánya központja irányába.

Nem fokozott óvatossággal közelítette meg a Tatabánya-Oroszlány állomások közötti vasútvonal és a Környei út kereszteződésében kialakított, fénysorompóval biztosított vasúti átjárót, ezért nem észlelte, hogy a fénysorompó villogó piros jelzést ad. Mindeközben a vasúti átjáróhoz ért a Környe irányából Tatabánya felé, a vádlott haladási irányát tekintve jobbról balra, körülbelül 50 utassal szabályosan közlekedő személyvonat.

A mozdonyvezető észlelte a személygépkocsit, gyorsfékezést kezdeményezett, azonban a vonat elejének jobb oldali részével az autó bal oldali hátsó részének ütközött. A fékezést követően a vasúti jármű a vasúti átjáró után állt meg, a vádlott által vezetett személygépkocsi a vasúti átjáróban maradt.

Figyelemmel arra, hogy a mozdonyvezető a baleset elhárítása érdekében gyorsfékezésre kényszerült, fennállt más, vagy mások életét, vagy testi épségét sértő baleset bekövetkezésének reális veszélye.

A baleset miatt nem közlekedett három személyvonat, illetve vonatpótló autóbuszok szállították az utasokat. A vonatközlekedés a vasúti szakaszon 9 óra 30 perckor állt helyre. A vonatpótló autóbuszok igénybevétele miatt a vasúttársaságnak kára keletkezett.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetlen vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre és a közúti járművek vezetésétől eltiltásra ítélje.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018