eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Évtizedekre börtönbe mennek a játékfüggő pilisi haramiák

Életfogytiglanra ítélték azt a két férfit, akik nyolc éve a pilisi erdőben végezték ki régi barátjukat. Tíz évig tartott a bonyolult ügy tényleges lezárása.

Életfogytig tartó fegyházra ítélte a Budapest Környéki Törvényszék azt a két férfit, aki kivégezte ismerősét a pilisi erdőben nyolc évvel ezelőtt. Az elsőrendű vádlott 25, a másodrendű legkorábban 30 év múlva bocsátható szabadon - olvasható a 24.hu-n.

Az eljárás azért húzódott ilyen sokáig, mert

a holttestből alig maradt valami,

így a halál okát nem lehetett egyértelműen megállapítani. Mivel bizonyíték sem volt, a rendőrség lezárta az ügyet, később azonban újraindították, és öt év után vádemelésig jutott, miután egy ismerős jelentkezett a rendőrségen.

Mint kiderült, a vádlottak egyike erős szerepjátékfüggő és masszív Gyűrűk ura-rajongó volt, teológushallgató, késgyűjtő barátja, a másik vádlott szintén. Szerepjáték közben ismerték is meg későbbi áldozatukat.

Az elsőfokú bíróság indoklása szerint a két férfi kicsalta áldozatát az erdőbe, ahol előkerült a kés és többször is mellkason, illetve lábon szúrták, majd az avar alatt otthagyták.

Hónapokkal később kirándulók bukkantak az áldozat maradványaira.

A későbbi tanú úgy került elő, hogy kapcsolatba került az egyik vádlott volt barátnőjével, így pedig felszínre került a teljes történet:

az áldozat pénzt adott kölcsön a vádlottaknak, de végül kamatot is követelt, amit a vádlottak a tízéves barátság elárulásának tekintettek, ez a viszony fajult gyilkosságig.

Az eljárás során

összesen négyszer tartóztatták le és helyezték szabadlábra a vádlottakat.

A gyilkossággal vádolt személyek fedőtörténetet is kitaláltak, hogy hol voltak a gyilkosság idején, ám az egyik vádlottat aznap egy fővárosi kórházban kezelték kézsérüléssel, amit a nyomozók sejtése alapján a gyilkosság közben szerezhetett.

A bíróság kötelezte a vádlottakat a több mint kétmillió forintos bűnügyi költség megfizetésére is.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×