INFORÁDIÓ
2021. szeptember 23. csütörtök
Tekla

vizoviczki lászló

házi őrizet

lakhelyelhagyási tilalom

Fordulat Vizoviczki ügyében

InfoRádió

Megszüntette a Fővárosi Ítélőtábla Vizoviczki László házi őrizetét, és Budapest közigazgatási területére vonatkozóan lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el – írta a Pesti Srácok a táblabíróság tájékoztatása alapján. A végzés egyelőre nem jogerős.

Az adócsalással és rendőrök megvesztegetésével vádolt vállalkozó tavaly nyár óta volt 250 millió forintos óvadék ellenében házi őrizetben. A bíróság szerint Vizoviczki az átlagosnál lényegesen jobb és rendezettebb családi körülmények között él, vagyoni helyzete rendezett, hat kiskorú gyermeke is Magyarországhoz köti, ezek a körülmények pedig a szökés és elrejtőzés veszélyét csökkentik. 

A tábla azt is közölte, hogy a házi őrizet további fenntartása az eljárás jelen szakaszában a fenti körülményekre figyelemmel még akkor sem indokolt, “ha a szökés és elrejtőzés veszélyének közvetlensége teljes egészében nem szűnt meg”. A táblabíróság utalt arra is, ha az elsőfokú ítélet jogerőssé válik, Vizoviczkinak már csak tizenegy hónapra kell visszamennie a börtönbe, mert a többit előzetesben és házi őrizetben már letöltötte - írta a portál.

Vizoviczkit áprilisban első fokon hét év börtönre és 600 millió forintos vagyonelkobzásra ítélték felbujtóként, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt. A vállalkozó a 2000-es évek közepére számos budapesti éjszakai szórakozóhelyen szerzett befolyást legális és illegális eszközökkel terjeszkedve. A vád szerint azonban a vendéglátóhelyek tényleges jövedelmének csak egy részét vallották be, Vizoviczki utasítására megtévesztve az adóhatóságot. A vállalkozó végig tagadta bűnösségét.

A Központi Nyomozó Főügyészség több főrendőrrel együtt bűnszervezetben, folytatólagosan és üzletszerűen, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel és más bűncselekményekkel is vádolja.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018