eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Jogerősen elítélték a Népszabadság volt főszerkesztőjét

Közúti baleset gondatlan okozása miatt 1 év 8 hónap, végrehajtásában két évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Népszabadság volt főszerkesztőjét, Murányi Marcellt a Pesti Központi Kerületi Bíróság pénteken. Emellett - az elsőfokú ítéletet súlyosbítva - jogerősen 2 év 6 hónapra eltiltották a járművezetéstől. A segítségnyújtás elmulasztásának vádja alóli felmentő rendelkezést viszont helybenhagyta a másodfokon eljáró bíróság.

A Fővárosi Törvényszék felidézte, hogy M. Marcell 2015. március 30-án este az általa vezetett autóval

Budapest VII. kerületében, egy trolibusz előzése közben a belső forgalmi sávból lassítás nélkül élesen jobbra haladva gépkocsija jobb hátsó részével elsodorta a külső forgalmi sávban közlekedő sértettet,

aki az úttestre zuhant. A vádlott nem állt meg. Otthon azonban észlelte a gépkocsija sérülését, és azonnal visszament a baleset helyszínére, ahol jelentkezett az időközben kiérkezett rendőröknél.

A sértett a szakszerű kórházi ellátás ellenére,

a balesetben elszenvedett sérülések miatt 2015 áprilisában elhunyt.

Az elsőfokú bíróság a bizonyítékok alapján elfogadta a vádlott védekezését, miszerint nem tudta, hogy balesetet okozott, és a troli dudálását, a kerékpárral való érintkezését az autóban szóló zene, illetve a már megtett távolság miatt nem hallhatta, a kerékpárost pedig nem láthatta. Ezt támasztotta alá az az igazságügyi szakértői vélemény is.

Az elsőfokú bíróság álláspontja szerint az, hogy a vádlott amint észlelte a karcolást a kocsiján, visszatért a baleset helyszínére, jelzi, hogy ha tudatában lett volna a történteknek, nem mulasztotta volna el a segítségnyújtást. 

A másodfokú bíróság egyetértett ezzel az ítélettel.

Ugyanakkor az előzés és a jobbra kanyarodás során többszörösen elkövetett durva KRESZ szabályszegés miatt az elsőfokú ítéletben kiszabott 2 év időtartamú járművezetéstől eltiltást a bíróság 2 év 6 hónapra súlyosbította.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×